Van Galov skor i dalje GORI od Mojesovog

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 27.10.2014.
12:41
Izvor: Sportske.net

Nakon devet odigranih kola Premijer Lige, Luj Van Gal i dalje ne može da se pohvali rezultatima koji bi zasenili Dejvida Mojesa.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Iako je u ovo vreme prošle godine već postalo jasno da Dejvidu Mojesu predstoje teški trenuci na klupi Mančester Junajteda, njegov naslednik dobija podršku iako ima i lošiji skor od Škota.

U čemu je razlika?

U rezultatima očito nije. Naime, Van Galov Junajted na devet kola od početka sezone na svom kontu, zahvaljujući dramatičnom izjednačenju u poslednjim sekundama derbija sa Čelsijem, ima 13 bodova. U istom periodu prošle goidne, nakon istog broja odigranih utakmica, Dejvid Mojes je sa svojom ekipom imao samo bod više, ukupno 14.

Da stvar bude slikovitija, Mojesov Junajted je u tom trenutku već igrao mečeve protiv velikih rivala, Čelsija, Liverpula i Mančester Sitija, dok je Van Gal igrao samo sa jednim od rivala iz top 4.

Već sledećeg vikenda Holanđanin ima priliku da 'sustigne' i prestigne Mojesa, bilo sa pozitivne ili negativne strane, obzirom da Junajtedu predstoji gradski derbi protiv šampiona Sitija na Etihadu.

Za razliku od Mojesa, Van Gal je pripremio teren prilikom dolaska.

„U svakom klubu koji sam vodio, prvih nekoliko meseci jesu bili problematični. Igrači znaju šta želim od njih, ja sam trener koji razmišlja dugoročno, ne kratkoročno.“, rekao je Van Gal.

Bio je takav i Mojes, on je iza sebe pre dolaska u Junajted imao kontinuitet u Evertonu, ali ipak nije dobio šansu.

Glavna razlika, ističu upućeni u direktan rad na treninzima Junajteda, jeste u pristupu samoj organizaciji, znanju, trenerskom kvalitetu i autoritetu prema samim igračima, koji nisu bili na strani škotskog menadžera.

Van Gal pomenute stavke ima u svom rukavu, ali i skupoceni tim u koji je uloženo izuzetno mnogo novca, što sa svoje strane stavlja svojevrsni pritisak i na Van Gala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke