Van Gale, pa tebi se već ovo desilo...

Autor: Boris Jovanović
subota 14.02.2015.
13:38
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga iz ove sezone podseća na Van Galov boravak u Barseloni, jedino rezultat neće biti isti...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Luj Van Gal je svoj mandat u Barseloni započeo rečima da je sa Ajaksom za nekoliko godina napravio više nego Katalonci kroz celu svoju istoriju.

To mu je pribavilo gomilu neprijatelja već na početku, pa je razumljivo što ni dve osvojene titule nisu pomogle da postane omiljen, ne samo u javnosti, nego i među navijačima.

I tada je, kao i sada u Junajtedu, mahao papirima, ubeđivao ljude u ispravnost svojih odluka, što nije prolaziolo.

Naime, u Engleskoj kažu "Kada moraš da objašnjavaš, već si izgubio", i to se odnosi na Van Gala. Mnogo buke podigla je njegova konferencija za medije na kojoj se obračunavao sa Semom Alardajsom posle izjave menadžera Vest Hema da Junajted igra dugim loptama.

"Menadžer tako velikog kluba ne može da polemiše sa nekim iz Vest Hema. To ne priliči Junajtedu", kaže Pol Skols koji je veliki kritičar Van Gala.

Paralela može da se povuče između Runija i Rivalda.

U Barseloni je Brazilac preseljen na klupu kada se pobunio jer igra po levoj strani, daleko od gola. Van Gal se nikada nije bojao da se obračuna sa prvom zvezdom tima.

Sada je Runi, kapiten ekipe i najbolji igrač Junajteda praktično povučen daleko od gola. On uvek daje sve za tim, ali sigurno da mu nije pravo. Statistika pokazuje da u 450 minuta fudbala u 2015. godini nije šutnuo nijednom na gol.

Podsetimo "Vazi" nedostaje dvadesetak golova (25) da sruši rekord Ser Bobija Čarltona odnosno postane najbolji strelac u istoriji Junajteda. Sada to izgleda daleko jer ne igra više u napadu.

A napadači su posebna priča, Falkao je protiv Barnlija bio negledljiv, a opet Holanđanin ga gura, iako je jasno da neće biti otkupljen, nikoga nije uverio da vredi toliki novac.

Svoj prvi boravak u Barseloni je Van Gal završio rečima: "Prijatelji novinari, odlazim. Čestitam vam", aludirajući na to da su bili protiv njega. Vratio se kasnije, ali je taj drugi mandat trajao kratko i bio više nego neuspešan?

Šta ga čeka u Junajtedu narednog leta ako ne stigne do trećeg ili četvrtog mesta?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Balotelli
Saturday, 14.02.2015
15:08

a na pocetku analiza doticnog gospodina koji je rekao da je van galo trenercina i da ce se boriti za titulu xexe

avatar
Berba9
Saturday, 14.02.2015
15:27

Gledaj malo u svoje dvoriste, vazno je da vi briljirate...

avatar
King of Manchesterr
Saturday, 14.02.2015
15:40

Ne podrzavam ga previse ali ga i ne osudjujem toliko.Treba ipak svatiti da mu je ovo debitantska sezona u Junajtedu a da su samo 2 tima ispred njega ;)