Van Gale nije sve tako crno, ova statistika ti ide u prilog!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.01.2015.
09:59
Izvor: Sportske.net

Poređenja sa Mojesom su neizbežna ma koliko nervirala Holanđanina. Većina baš nije pohvalna, ali u kojim stvarima je Junajted napredovao u odnosu na prošlu sezonu?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Junajted ima bodova koliko i prošle sezone što je poražavajuće s obzirom na očekivanja i uloženi novac. Ali, Van Gal je imao i sreće, pozicija na tabeli je bolja jer i rivali u borbi za Ligu šampiona štucaju.

Mojesov tim je na ovoj stepenici u prethodnoj sezoni postigao gol više, ali su i više šutirali. Za razliku od Škotlanđanina Van Gal je manje bodova rasuo kod kuće, ali ima i neuporedovo slabiji skor na strani.

"Sudite mi za tri meseca", rekao je po dolasku, prošlo je šest, osnovno je pitanje gde je napredak.

Neke brojke su ipak bolje, recimo posed lopte na kome insistira Holanđani, Junajted je drugi u ligi, drže loptu blizu 60%. Sam posed ne znači ništa, ali se tu jasno vidi ruka novog trenera.

Tim je borbeniji, vidi se i po broju duela što ne upućuje na promenu stila već to da je ekipa motivisanija i da trener drži pod kontrolom svlačionicu. Prošle godine to nije bio slučaj i to je za Mojesa bio najveći problem.

Navijačima je najvažnije da je Junajted i dalje u trci za Ligu šampiona, imaju dobre šanse da se vrate u elitu, a neće propustiti ni da se bore za FA kup jer ne igraju Evropu.

Ostaje pitanje šta će Van Gal uraditi sa formacijom, tvrdoglavo forsira trojicu štopera, iako je jasno da sa igračima kojima raspolaže to ne može da igra. Sigurno je da će ponovo kupovati, možda ne u januaru, ali na leto će Junajted uložiti još jednom ogroman novac. To im nije problem, spremni su i da pretplaćuju igrače, no prvo treba izboriti Ligu šampiona.

Šta vi kažete?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Thursday, 15.01.2015
12:44

ja kazem da novinari smaraju sa napadanjem na van gala, fudabal nije puka statistika dovoljan je pogled na tabelu i to je ono sto se pamti