Van Gal voli defanzivce koji znaju da napadaju

Autor: Boban Filipović
subota 30.08.2014.
11:51
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted je ovog leta ostao bez Vidića, Evre i Ferdinanda, njihove zamene biće Šo, Roho i Blind. Da li je to garant uspeha i povrataka na staze slave?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Za Luka Šoa se ne može reći da je Van Galov izbor, budući da je njegov transfer iz Sautemptona dogovoren još pre no što je Holanđanin seo u menadžersku fotelju, ali Markos Roho i Dejli Blind (relevantni izvori tvrde da je stvar gotova) su igrači koji su dovedeni na "Old Traford" po njegovoj specijalnoj želji.

"Đavoli" će u svom rosteru imati trojicu levih bekova sa Mondijala u Brazilu, jer su i Šo i Roho i Blind pokrivali tu poziciju u reprezentacijama Engleske, Argentine i Holandije.

Blind je igrajući za 'Oranje' delovao po levoj strani terena u formaciji 3-5-2, koju će Van Gal forsirati i kao menadžer Mančester Junajteda. Odlično se snašao u toj ulozi, zabeležio je tri asistencije na Svetskom kupu, najviše od svih defanzivaca na istom. Uz to je postigao i jedan gol, protiv Brazila u meču za treće mesto.

Brazil Soccer WCup Brazil Netherlands

I Markus Roho je postigao jedan gol za Argentinu na Mondijalu, zatresao je mrežu Nigerije, a uz to je odbrambeni igrač koji je stvorio najviše šansi za gol svojim saigračima, čak 9. Odmah iza njega u ovoj kategoriji je njegov budući saigrač Blind sa  8.

Roho je stigao iz lisabonskog Sportinga, tamo je igrao i kao štoper i kao levi bek, dok je Blind u Ajaksu pokrivao pozicije levog beka, štopera i zadnjeg veznog.

To znači da bi sva tri leva beka koja su stigla na "Teatar snova" mogla da se nađu u istoj postavi u Van Galovoj formaciji. U tom slučaju Roho bi igrao levog štopera, Šo bi delovao kao levi "full" bek, dok bi Blind bio na zadnjem veznom.

England Ecuador Soccer

Svoj trojici je potrebno da se uspešno i brzo adaptiraju na novu sredinu, a vreme će pokazati da li su prava pojačanja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke