Van Gal već otišao?

Autor: Đorđe Đokić
ponedeljak 25.01.2016.
00:42
Izvor: Sportske.net

Ako je verovati sutrašnjim izdanjima ostrvskih medija Junajted bi već protiv Derbija u petak sa klupe mogao da vodi novi menadžer. Da li je Holanđanin već otišao?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Navijači Junajteda već mesecima iščekuju vesti o odlasku Holanđanina sa klupe, a u proteklih mesec i više dana broj onih koji mu još uvek pružaju podršku se sve u jednocifrene procente. Poraz od Sautemptona, a pre svega igra pružena u tom meču i zvižduci koji su usledili pokazali su da je Van Gal jednostavno izgubio bitku i da je njegov odlazak pitanje trenutka.

Posle dana iščekivanja za navijače koji su se nadali da će već u toku današnjeg dana Holanđanin otići, stigle su nove vesti iz kluba.

Prva vest koja ukazuje da se nešto ozbiljno događa je činjenica da je Van Gal otkazao trening u danu posle utakmice koji je bio obaveza od koje niti jednom nije odustao u svojoj karijeri. Uslikan je danas na aerodromu, informacije su da je otišao u Holandiju na proslavu ćerkinog rođendana, a sutrašnji trening će voditi Gigs.

Same te dve nove informacije su bile dovoljne za spekulacije, no čini se da u poslednjim ima dosta i vatre, a ne samo dima.

Naime, ne samo tabloidi poput Sana i Mirora, već i Tajms npr javljaju da je Van Gal već dogovorio sa Vudvordom da ode sa klupe i da će to biti objavljeno po njegovom povratku iz Holandije. Po tim informacijama Vudvord je već dva puta odgovarao Van Gala od podnošenja ostavke u periodu pre Nove godine, ali ovog puta je jasno da više nema povratka pošto su i sami igrači prestali da reaguju na njegove naredbe i pošto je praktično izgubio svlačionicu.

U prilog ovim tvrdnjama ide i izjava Van Gala koji je rekao kako je "izneverio očekivanja navijača".

Ostaje pitanje ko će ga zameniti.

Gigs je tu, ali i tu postoji problem. Po informacijama ozbiljnijih izvora Gigs ne želi više da bude privremeni menadžer već želi stalan posao. Vudvord bi mu rado poverio posao do juna kada bi hteo da uzme Murinja, ali je pitanje da li to sad Gigs želi pošto rizikuje neuspeh posle kog više nikad ne bi dobio šansu. Sa 5 bodova iza Totenhema Đavoli će teško do 4. mesta uz formu u kojoj su, a pitanje je kako bi tekla Gigsova menadžerska karijera posle toga.

Prvi pik je očigledno Murinjo. Jasno je da Portugalac želi "Fergijevu" fotelju, ali je pitanje da li bi ušao u klub već u ovom trenutku ili bi da sačeka kraj sezone. U tom slučaju postoji i rizik da Gigs ukoliko preuzme do juna ostvari uspeh, tj plasman u top 4 posle čega bi ga bilo veoma teško skinuti sa kormila bez potresa.

Dodatno je danas čitavu priču posolio i Dejvid Gil u intervjuu za BBC. On je naime preporučio Gigsu između redova da krene u samostalne menadžerske vode jer se ne postaje menadžer tako što si stalno asistent. Gil je i jasno ukazao i da je vruć krompir u rukama Vudvorda, tj objasnio da se on, Ferguson i Čarlton ne pitaju oko izvršnih odluka u klubu. Ovo nije novost, ali je prvi put eksplicitno rečeno.

Sve u svemu, Van Gal, koji u poslednjih mesec dana deluje kao da je odustao od borbe, će najverovatnije narednih dana završiti menadžersku karijeru. Protiv Derbija su najveće šanse da na klupi bude Gigs, a već protiv Stouka moglo bi ponovo da dođe do promene.

No, nemojte se iznenaditi i ako Van Gal ostane. Sa Junajtedom je sve moguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 26.01.2016
00:45

Problem Junajteda nije Van Gal vec mapet Wudvord,Van Gal hoce da ode ovaj (vec treci put)nagovara Van Gala da ostane do kraju seozen,ludost.Ovaj "bankar" koji je zalutao u svetu fudbala skupo ce kostati Junajteda!

avatar
Wazza77
Monday, 25.01.2016
19:48

Kada je mogao Scholes da se vrati iz penzije da pomogne UTD-u moze i SAF do leta,pa makar sedeo u svecanoj lozi!!! :D

avatar
Monday, 25.01.2016
14:25

Надам се да је ово КРАЈ! 'Ајмо Јунајтеде, само жестоко! Муриња за новог тренера! Он ће довести неопходна, а ПРАВА појачања.

avatar
Steph22
Monday, 25.01.2016
14:19

Dok sve ne bude zvanicno, ne vjerujem u ovo. Ali ako je ovo istina, zaista se radujem. Nadam se da ce doci bolji dani za Mancester Junajted!!! GGMU

avatar
Scepan Scekic
Monday, 25.01.2016
13:42

Too bre,bice super ako je ovo istina.Ali ako je prvi pik Murinjo,onda bolje da glavonja ostane.nVudvorde daj Prandelija,Alegrija,Leva ili Kapela!!

avatar
jv
Monday, 25.01.2016
13:33

Jedna lepa vest, kada bi samo bila istina. Gigs, Mou, ili bilo koji pismen trener su bolji od ovog lika. Mozda sledeci trener nece biti pravo resenje, ali resenje se mora traziti, jer LVG to definitivno nije.

avatar
Torr
Monday, 25.01.2016
12:14

Pokazalo se dosta puta da nema informacija u vezi Van Gala. Covek je samo otisao na rodjendan, nastavice posao. Uprava Uniteda definitivno nije sposobna, preplacuje prosecne igrace, moli menadzera Van Gala da ne podnese ostavku... zalosno jednostavno.

avatar
mak_juventino
Monday, 25.01.2016
12:08

Samo ne Mourinho !

avatar
NIKE
Monday, 25.01.2016
15:17

Mourinho care osvojio više trofeja nego svi talijanski klubovi u zadnjoj deceniji, njegov tim Real postigao 121 gol i osvojio 100 bodova jednu sezonu, takve stvari smiješni Juve nikada neće napraviti, čak i da namjeste ligu kao što su sa Mođijem radili.

avatar
NIKE
Monday, 25.01.2016
19:40

Šta je Juve uradio u zadnjih 10 sezona - kupio tri titule, još jednu uzeli na prepad, osvojio Seriu B, u borbi sa velikanima Pjeskarom i Riinijem, to šta oni rade i kako kupuju titule po italiji nas ne zanima. Mou uzeo 2 puta LŠ i Kup UEFA te igrao 6 puta 1/2 finala LŠa, u Evro natjecanjima Juve samo jednom stigao do finala i to na sreću dobio Dortmunda koji se raspadao prošle sezone, te najlakšeg protivnika Monakoa. Nisu vama džaba uzete dvije titule i niste džaba dobili nogu u Seriu B, to je zato što ste kriminalni klub i što ste dogovarali da vam Siena i takvi velikani puste da ih pobijedite sa 1:0. Mi smo plastični navijači, a vaš prdsjednik je odsjedio u ćuzi, znači vi ste kriminalni navijači, meni je bolje biti plastičan nego ovo drugo. Sportski pozdrav

avatar
mak_juventino
Monday, 25.01.2016
18:51

Plasticni navijacu , Juve je osvojio 102 boda , znaci vise od Reala , tako ? Mourinh je osvojio , sta ? Jedna titula sa Reala u 3 godine ! Jedna titula sa chelsea i u sledecu , sta ? OTKAZ ! To je ucinak Mourinha u zadnje 5 godine , a sta sve je uradio Juve , mozes da procitas na Wiki ili slicno , ne pise ti to na teletext , gde najvise sledis fudbal !!! Sportski pozdrav

avatar
Vernes Delic
Monday, 25.01.2016
11:39

Dobar je LVG :-nYNWA

avatar
mrancic
Monday, 25.01.2016
11:06

Izgubljena jos jedna sezona. Sa Murinjom nece biti mnogo bolje. Njegov stil nije svojstven pravom Junajtedu.

avatar
Jupp Heynckes
Monday, 25.01.2016
10:18

Oteran ili je samovoljno napustio klub?!

avatar
Monday, 25.01.2016
11:26

Ni jedno ni drugo.

avatar
ManchesterUnited
Monday, 25.01.2016
11:30

Nit je oteran nit je samovoljno otisao. Veruj mi da ce taj do kraja sezone da nas muci. Nadam se da gresim.

avatar
brekbaCh
Monday, 25.01.2016
10:08

Ocekujem njegov odlazak, tuzno je gledati Junajted sa njim.

avatar
koma73
Monday, 25.01.2016
09:39

Koljem prase i zovem sve komsije kad objave da je najuren.

avatar
United_forever
Monday, 25.01.2016
17:41

Samo komsije? Zovi i nas djavole sa stranice, uletecemo i mi sa nekom kintom da napravimo rusvaj!😁

avatar
mrancic
Monday, 25.01.2016
18:09

ja dajem pice i predjelo

avatar
REVOLT SPT
Monday, 25.01.2016
09:08

Teraj ***** napolje...

avatar
Anthony_Martial
Monday, 25.01.2016
08:50

Joj ako ode Van Gal slavim mjesec dana

avatar
Paklena pomorandza
Monday, 25.01.2016
05:30

Toliko toga sam hteo da napisem,da pustim srce sto se kaze ali....uprava i sam Wudvord su se pokazali kao totalni amateri,trebao je LVG da dobije otkaz vec posle utakmice sa Wolsburgom pa da novi menager odradi ovaj prelazni rok i svakako bi odlazak LVG bio pozitivni sok za sve u Junajtedovu svlacionici i vjerujem da bi sada bili sigurno u trci za titulu a ne tako daleko i od te famozne 4 pozicije.Procitao sam brdo komentara navijaca koje gore dole su svi na istoj frekfenciji,evo 2 od njih koji plasticno otslikavaju stanje u klubu:The Glazer's non-football focus (brand, money, worldwide growth) over the growth of the football led by Ed Woodward is cancer....If Van Gaal was sacked or resigned in next 24/48 hours it wouldn't surprise me. If he limped on to Derby it wouldn't surprise me.Lepo je poentirao autor ovog teksta na kraju:No, nemojte se iznenaditi i ako Van Gal ostane. Sa Junajtedom je sve moguće.Tuzno ali istinito,u Junajtedu je sada prioritet novac pa onda fudbal,navijaci i trofeje ali od mene vise banku nece "videti",nikada vise necu nista kupiti sa logom Junajteda sve dok se ne promeni politika kluba(u koje cisto sumnjam).Baj d vej,za mene najbolja opcija za klupu Junajteda u ovom trenutku je Murinjo,kakav Gigs kakav Skols kakve bakrace,eto vam Gerija na klupi Valensije ne moze nikoga pobjediti,vec sam pisao,jesti burek i praviti ga nije isto:).

avatar
Boba-Manchester
Monday, 25.01.2016
14:22

Samo cu ovaj poslednji deo tvog komentara da iskomentarisem. Bas tako, kakav Gigs ili bilo ko od tih legendi. To se vidi iz aviona da nisu materijali za trenera. Svi oni treba da imaju neku funkciju u klubu ali da su daleko od trenerskog posla!

avatar
Brat Sergio (Return)
Monday, 25.01.2016
03:25

Ironija bi bila da ih Benitez preuzme. Ajde Rafaaaaaaaa !

avatar
MANUTD
Monday, 25.01.2016
12:52

U ligi 3 tima tvoj Real je poslednji i se javljas?

avatar
Brat Sergio (Return)
Monday, 25.01.2016
18:30

Moj Real je daleko ispred Junajteda...

avatar
NIKE
Monday, 25.01.2016
03:17

Nemojte ljudi mljeti gluposti, 5 bodova zaostatka se lako može stići, ali pitanje je koliko su igrači u lošoj formi, vidite kako je Hidinku teško vraćati tim u formu, još ima veliko iskustvo i dosta jak roster, neće ni Gigsu biti lako, po meni je bolje da odmah dovedu Mourinha, on bi prodrmao igrače sigurno jače nego Gigs. Još jedna sezona bez LŠ za United je dosta loša, i Chelsea se suočava sa tim rizikom, ali oni su već uradili smjenu i vidite i sami krenulo je na bolje, pa ne znam šta ovoliko čekaju u Mančesteru, isto kao da se nadaju da će LVG odjednom postati dobar trener preko noći ili tako nešto?

avatar
ManchesterUnited
Monday, 25.01.2016
11:35

Sa Van Galom nemamo buducnost. Vidi se da se covek pogubio. Jos od prve njegove utakmice na klupi Junajteda pa do sad, nista se nije poboljsalo. Bacio je silne pare a nije uradio nista. Da bar ima malog napretka pa ajde, ono sve gore i gore.

avatar
Jacc
Monday, 25.01.2016
02:13

Podrska fan galu

avatar
dushanseelny
Monday, 25.01.2016
02:05

Odmah Murinjo, ne moze Junajted da trenira covek bez iskustva, koliko god on bio dobar igrac u proslosti..

avatar
Torr
Monday, 25.01.2016
12:49

Vidimo kako je prosao Nevil , ne treba se oslanjati trenutno na Gigsa. Trebao je da ode u neki manji klub, pa da ga vidimo.