Van Gal - Odmor je za slabiće!

Autor: Boris Jovanović
petak 11.07.2014.
09:59
Izvor: Sportske.net

Navodno je Holanđanin tako odgovorio na ponudu da uzme produženi odmor posle Mondijala. Ljut je što mora da igra utakmicu za treće mesto, a njegova era u Junajtedu počinje odmah!

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Holandski selektor završava svoju odiseju na klupi "Oranje" sutra uveče u utakmici za treće mesto.

Duel sa Brazilcima je beznačajan, Van Gal je ljut što on postoji jer ne služi ničemu. Deo njegovog besa je svakako poraz od Argentinaca na penale, ali na drugoj strani on ne može da dočeka početak rada u Junajtedu.

Ne želi odmor, odbio je ponudu "Đavola" da uzme par nedelja slobodno nakon šampionata sveta. Njegova žena Trudi je već našla kuću u Češajru, Van Gal će se sa reprezentacijom vratiti u domovinu, praktično samo promeniti kofere i već sredinom naredne nedelje stići u Mančester.

Trebalo bi da bude predstavljen u sredu, a već narednog vikenda sa Junajtedom odlazi ponovo preko Atlantika na turneju na kojoj će "Đavoli" odigrati pet mečeva.

U pitanju su dueli sa LA Galaksijem, Romom, Interom, Realom i Valensijom. Ovaj poslednji je praktično i generalna proba za start šampionata, 16. avgusta protiv Svonsija na domaćem terenu.

Prelazni rok još nije završen, Van Gal traži štopera i vezistu, mnogi se pitaju hoće li primeniti novu formaciju, recimo 3-4-3 kao u Holandiji, kao i ko će od igrača preživeti seču novog menadžera.

Junajted i dalje želi Vidala, ali Juventus ne spušta cenu, čak i ne prihvata Nanija kao deo sporazuma. Što se štopera tiče, De Vrij je bliži Laciju, Humels je ponovo aktuelan, ali takođe papren, kada su zahtevi Dortmunda u pitanju. Ipak, Van Gal je strpljiv, ekipa bi trebalo da bude kompletirana do polovine avgusta, ali i posle toga prelazni rok traje još dve nedelje, pa možda bude iznenađenja.

U svakom slučaju, ni Van Gal, a ni sam Junajted posle očajne sezone, ne mogu da dočekaju da naredna počne.

Ona će u svakom slučaju biti bolja, mnogo je razloga za veru u to. Ali, koliko bolja?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke