Van Gal: "Ne plašimo se Sitija"

Autor: Beta Beta
subota 11.04.2015.
14:44
Izvor: Beta

Holandski stručnjak optimista uoči mančsterskog debija sa aktuelnim šampionom Engleske, veruje da 'Đavoli' mogu do šestog uzastopnog trijumfa u Premijer ligi.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da njegova ekipa ne strepi od gradskog rivala Mančester Sitija i da očekuje "napadačku utakmicu" u predstojećem derbiju 32. kola Premijer lige.

"Duge lopte su nešto što je jako teško braniti. Ipak, protiv Sitija ne očekujem previše takvih pasova. Upravo zbog toga se ne plašim naših rivala iako smo od njih izgubili u poslednjem susretu. Siguran sam da će morati da budu koncetrisani na odbranu", rekao je Van Gal, a prenose britanski mediji.

Na stadionu 'Old Traford' sutra će se od 17.00 u derbiju 32. kola Premijer lige sastati Mančester Junajted i Mančester Siti.

"Nadam se da protiv Sitija možemo da nastavimo sa dobrom formom. Imao sam veći strah od Aston Vile nego sada protiv Sitija, a to je zbog toga što će sada svaki igrač biti maksimalno motivisan i koncetrisan. Želimo pobedu protiv Sitija", kazao je Van Gal.

'Građani' su u jesenjem delu šampionata na svom stadionu savladali "Crvene Đavole" sa 1:0, a crveni karton je na tom meču dobio defanzivac Juajteda Kris Smoling.

On je dodao da njegovi igrači u duel s gradskom rivalom moraju da udju "hladne glave" i da ne dozvole da na derbiju dobiju crveni karton.

"Uvek upozoravam igrače pred ovakve utakmice da moraju da kontrolišu emocije. Kontrola emocija je talenat. Morate da posedujete mnogo talenta da postanete profesionalni fudbaler, a jedan je svakako da znate da ne pravite oštar faul u situaciji kada imate već jedan žuti karton", ocenio je Van Gal.

Mančetser Juanjted uoči ove utakmice zauzima treće mesto u Premijer ligi sa 62 boda, dok je Mančester Siti četvrtoplasirani sa bodom manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke