Van Gal na mukama – Smoling van stroja

Autor: Boban Filipović
četvrtak 25.09.2014.
16:47
Izvor: Sportske.net

Mnogo je 'duvalo' u poslednjoj liniji Mančester Junajteda od kako je Holanđanin preuzeo kormilo, povrede su dosta kumovale tome, kadrovski problemi predtsvljaju sve veći problem.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Pored Fila Džonsa i Džonija Evansa, koji su van stroja zbog povreda, kao i suspendovanog Tajlera Bleketa, Luj Van Gal u subotu protiv Vest Hema neće moći da računa ni na Krisa Smolinga, koji je na treningu zadobio povredu prepona.

Menadžer 'Đavola' je na velikim mukama oko sastava tima, jedini zdrav štoper iz rostera je Markus Roho. Van Galova ideja je bila da Smoling igra sa njim u paru u centralnom delu odbrane protiv 'Čekićara', ali zbog novonastalih okolnosti to je malo izvesno, premda na 'Old Trafordu' veruju da engleski defanzivac može da se oporavi do subote.

Smoling će obaviti niz medicinskih pregleda i testova nakon kojih će se više znati o težini povrede i koliko će morati da miruje.

U slučaju da on ne bude spreman za subotnji duel sa Vest Hemom na 'Teatru Snova' na štoperskoj poziciji bi mogao da zaigra npr. Daren Flečer. Teško je očekivati da Van Gal pomeri Blinda na štopera, naročito iz razloga što je i on levonog kao Roho.

Zbog kardovskih problema na štoperskim pozicijama Mančester bi trebalo da igra u formaciji 4-4-2, jer je za Van Galovu omiljenu - 3-5-2, neophodno da igraju tri štopera u liniji pozadi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke