Van Gal je upropastio Di Mariju?

Autor: Stevan Milovanović
ponedeljak 09.03.2015.
10:06
Izvor: Sportske.net

Bivši igrač Mančester Junajteda veruje da je holandski stručnjak glavni krivac za slabe partije talentovanog Argentinca.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Deni Higenbotam, bivši defanzivac Junajteda, veruje da je Anhel Di Marija jedan od top 3 fudbalera Evrope, kao i da su priče kako 27-godišnji fudbaler ne može da se navikne na stil fudbala u Engleskoj potpuna besmislica.

"Svi problemi su nastali iz formacije koju forsira Luj Van Gal.", napisao je Deni u svojoj kolumni za jedne britanske novine.

Pored toga, bivši fudbaler Junajteda je dodao da Van Gal ograničava sredinu terena i tako ne daje dovoljno prostora Di Mariji da igra kako ume, jer kada Junajted ima loptu u svom posedu izgleda kao da igraju fudbal na "petoparcu".

"Zašto je to tako? Zato što Van Gal nema nameru da raširi igru na sredini terena.", napisao je Deni.

Di Marija, koji zarađuje 280 hiljada funti nedeljno, je ove sezone postigao samo 3 pogotka i ima 8 asistencija na 20 mečeva u Premijer ligi, što je relativno malo za pojačanje plaćeno čak 75 miliona evra.

Di Marijin "post" u Premijer ligi traje još od 5. oktobra i meča sa Evertonom.

Podsećanja radi, engleski mediji veruju da Van Galova taktika ne odgovara ni Radamelu Falkau, koga ona takođe sprečava da pokaže sav svoj talenat.

Šta vi mislite, u čemu je problem? Da li se slažete sa Denijem ili ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Monday, 09.03.2015
11:13

U pravu je 100%.premda nemam visoko misljenje o di mariji i smatram da je precenjen igrac ipak bi trebalo da pruza bolje partije i zrtva je taktike i formacije..upropascen je i falkao koji je najbolji centarfor evrope,runi takodje..odavno sam rekao da je van gala pregazilo vreme i da je zreo za penziju.

avatar
Balkan
Monday, 09.03.2015
13:23

Sad ce Muricio Pochetino da iznese svoje misljenje kakv je Di maria mi cekamo hahhaha