Van Gal je četvrti, ima li razlog za zadovoljstvo?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.10.2014.
09:23
Izvor: Sportske.net

Junajted je sada na poziciji koja bi garantovala kvalifikacije za LŠ, ali u ovoj, ranoj fazi sezone to ne znači ništa. Glavni problem ostaje odbrana...

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

"Đavoli" su prebrodili težak meč protiv Evertona, tima sa kojim imaju mnogo muka u ovoj deceniji. Na kraju su, kao i protiv Vest Hema nekako sačuvali pobedu, pa pogled na tabelu prija, posle kampovanja u donjoj polovini do pre par nedelja.

Međutim, niti je tabela važna u ovom delu sezone, niti ona oktriva previše.

Recimo da su "Đavoli" imali lakši raspored od rivala, da posle pauze slede mečevi protiv Čelsija i Sitija što će biti prava iskušenja. Ali, sa druge strane,  Van Galov tim bi mogao da bolje igra protiv ekipa koje ih napadnu, pa to greje optimizam navijača.

Odbrana je ispod svakog kriterijuma, pogotovo u situacijama kada protivnik koristi brisani prostor ispred De Hee. Španski golman je jučerašnjim odbranama bio junak pobede nad "Karamelama", ali poražavajuće zvuči podatak da je savladan 14 puta u osam mečeva u svim takmičenjima.

Jasno je i Van Galu gde škripi.

"Moramo da se branimo bolje, ali to nije pitanje pojedinca već timski rad", napominje Holanđanin koji ima problema i da uklopi nove igrače u odbrani.

Recimo Šo koji je stigao iz Sejntsa posle povrede pokazuje da je odličan na protivničkoj polovini, ali juče je konstantno ispadao u odbrani.

Koliko će riskantno biti ući u recimo mečeve protiv Čelsija i Sitija sa Meknerom. Klinac se dobro nosio sa Lukakuom, ali bi trebalo da se suoči sa Koštom i Džekom što bi mogao da bude preveliki zalogaj.

Za Junajted je gledajući start, ohrabrenje što ne igraju dobro, a četvrti su na tabeli. Navijači se i ne zanose titulom, vratili su se u realnost, i pored svih pojačanja, "Đavoli" ciljaju jedno, ako je moguće treće mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Mečevi istine slede posle dvonedeljne pauze, sledi zagrevanje na "Havntornsu" protiv VBA, pa onda strašni Čelsi kod kuće i gradski derbi sa Sitijem na "Etihadu". U roku od mesec dana stvari bi mogle da izgledaju jasnije i za Van Gala i za Mančester Junajted.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke