Van Gal: "Ja diktator? Pitajte moju ženu"

Autor: Miloš Marković
utorak 31.03.2015.
10:49
Izvor: Sportske.net

Holanđanin ne može da se načudi slikom koju su engleski mediji stvorili o njemu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Čelični Holanđanin ima jedno od onih lica.

Ima i reputaciju, koju je izgradio svojim nepokolebivim stavom, poseduje jedinstveni fudbalski karakter, koji je preneo na svog učenika, Žoze Murinja.

Osim kao trofejni fudbalski stručnjak, Luj Van Gal je u javnosti okarakterisan kao tiranin, kao svojevrsni fudbalski diktator. Ipak, on za sebe kaže da takav opis nimalo ne odgovara njegovoj ličnosti.

„Ja sam veoma fleksibilan čovek.“

„Ljudi o meni misle da sam glavni, da sam nekakav diktator, ali to nije tačno. Ja nisam takav, veoma sam fleksibilan. Moja žena to vrlo dobro zna, možete i da je pitate.“, rekao je Van Gal, uz dodatno pojašnjenje.

„Kada dođete u novi klub morate da izvršite procenu, adaptirate se na kulturu kluba."

"Način na koji radim u Junajtedu je dosta drugačiji od onoga kako sam radio u Bajernu ili u reprezentaciji Holandije. Postoji dosta stvari u mojoj filozofiji fudbala kojih se slepo pridržavam, ali mnoge stvari menjam i to uglavnom zavisi od uslva rada i od saradnika kojima sam okružen.“

„Zavisi i od fudbalera. Oni mogu da promene moje stavove. Sačekaćemo da prođe godina pa ćemo videti koliko su se moji stavovi promenili u Junajtedu.“, istakao je Luj Van Gal.

U odbranu reputacije svog menadžera stao je i kapiten, Vejn Runi.

„Veoma je pristupačan i predusretljiv. Imamo slobodu da sa njim razgovaramo o svemu, bio to fudbal ili bilo šta drugo. Posvećen je maksimalno treninzima, a van fudbala je u suštini veoma prijatan čovek. On je neko kome, kao igrač, možeš apsolutno da veruješ.“, poručuje Runi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke