Valverde: "Najteži izazov u karijeri"

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.06.2017.
15:30
Izvor: Beta

Novi trener fudbalera Barselone Ernesto Valverde rekao je danas da mu je čast što će predvoditi katalonski klub sa klupe i istakao da će to biti najteži izazov u njegovoj karijeri.

Epa/Luis Tejido
Epa/Luis Tejido

Povezane vesti

"Privilegija je biti u Barseloni. Kada vas pozove klub kao Barselona nema previše razmišljanja. Ovo će biti najteži izazov u mojoj karijeri, ali i jedan od najatraktivniji. Biće veliki izazov trenirati dobar tim pun velikih igrača... Biće zadovoljstvo trenirati Lionela Mesija, jedinstveno iskustvo", rekao je Valverde.

Valverde je danas i zvanično predstavljen kao naslednik Luisa Enrikea. On je sa klubom sa "Nou Kampa" potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produžetka saradnje na još godinu dana.

"Barselona i filozofija kluba su poznati širom sveta. Moraću da se prilagodim i da produbim taj karakterističan stil koji Barsa ima... Želimo da donesemo radost navijačima širom sveta i, naravno, da osvajamo trofeje", rekao je Valverde.

Valverde (53) je u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka igrao dve sezone za Barselonu, kada je trener bio Johan Krojf.

On je u Barselonu stigao iz Atletik Bilbaa, a bio je trener i Valensije, Olimpijakosa, Viljareala i Espanjola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 01.06.2017
17:06

Zbog ovog coveka Barsa mi nece biti antipaticna. Ako ga istrpe u pocetku dobice odlicnog trenera.

avatar
riquelme
Thursday, 01.06.2017
15:47

Uzmi Fulam ili Milvol pa vidi koliki je Barsa izazov. Dobar trener, respekt za uradjeno u Bilbau ali malo se folira. nProdaj Turana, Matijea, Alkasera, Rafinju, Gomesa. Dovedi Laporta (to je tvoj klinac) , T. Lemara, imas malog sto se vratio iz Evertona tj. Milana i umes Lihstajnera za dzabe dok ne vidis koga bi tu mogao da navatas. Naravno uz Laporta pitas (posaljes lepu ponudu) i za Iker Munaina. To ti je taman da ga zaokruzi Inijesta. Decko je bomba. Mnogo igraca je promaklo Barsi a pocela je da matori. Alonso, Aspilikueta, Erera... Ako imas herca sutni Suareza i dovedes lepo Mbapea za iste pare. Suareza ce da kupe i Konte i Murinjo za velike pare.

avatar
Barca4ever
Thursday, 01.06.2017
16:04

Da li si ti realan?

avatar
riquelme
Thursday, 01.06.2017
22:48

Auuu... Bas se lozis na Barsu. A sto se DNK tice nema ga odavno, potrosio se... Barsa trosi isto koliko i ekipe iz Engleske. I to jos od Nejmara. A taj Rafinja je fenomenalan u Barsi. U Barsi bi i ti bio dobar dok je imala taj DNK. A sada mora da se dovede stoper, veznjak, desni bek. A to da li znam ili ne znam ne mozes da sudis. Inijesta igra nazad isto koliko i Ronaldo u Realu ali dobro. Previse smo se raspisali, stigao si i do Panceva. Aj sve najbolje. Ali videces da nista to nema veze ako sredi odbranu veza je nebitna. Ni Enrike nije uzeo trofeje na sredinu nego na napad.

avatar
riquelme
Thursday, 01.06.2017
16:47

Zasto..? Ne razumem to kao postavis pitanje a ne das objasnjenje... Sad ja treba da gledam u pasulj sta si hteo da kazes. Ako mislis da nije dovoljno para, istripovao si se. Turan, Rafinja i Alkaser vrede sigurno 90 miliona zajedno. Imaju jos 50 za transfere i to je to. Jedino ako mislis da nece u Barsu.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 01.06.2017
16:06

Из Билбаа евентуално Лапорта јер има клинаца који ће га заменити а Муниаин не мрда.. Валверде се не фолира, увек каже оно што мисли..

avatar
Thursday, 01.06.2017
15:41

Koji izazov kad Enrike neznalica uzeo trofeje ima nade i za tebe.

avatar
Umtiti legenda
Thursday, 01.06.2017
15:37
avatar
Luis Suarez1
Thursday, 01.06.2017
15:48

Mislim da ce biti dobro, ako uzmemo u obzir kakav je posao radio sa Bilbaom, ali da ne trcim pred rudu i ja kazem nek je sa srecom.