Valensija "zakopao" Junajted, Arsenal u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 09.03.2015.
22:40
Izvor: Sportske.net

Odigran je meč četvrtfinala FA kupa na "Old Trafordu" između ljutih rivala Mančester Junajteda i Arsenala, a na kraju je ekipa koju predvodi Arsen Venger slavila pobedu i plasman u polufinale.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Aktuelni osvajač FA kupa, Arsenal, ostao je u ovom takmičenju i ove sezone. Pobedom nad Mančester Junajtedom u gostima na "Teatru snova" Arsenal je bukirao svoje mesto među četiri najbolje ekipe u FA kupu gde se već nalazi i Aston Vila.

Arsenal danas nije bio ometen tradicijom koja kaže da nisu pobedili u poslednjih devet godina na "Old Trafordu", na kraju je u odličnoj utakmici slavio pobedu od 1:2 (1:1).

Ekipe su bile ujednačene danas, a čini se da je Arsenal imao opasnije prilike.

Prvi gol smo videli u 25. minutu meča. Ozil je uposlio Okslejda Čembrlejna, ovaj je napravio fenomenalan slalom kroz odbranu Junajteda i dodao pravovremenu loptu do Monreala koji je postigao svoj drugi gol od kako je došao u Arsenal, De Hea je bio nemoćan - 0:1!

Samo minut je bilo potrebno Mančester Junajtedu da izjednači rezultat.

Sjajna asistencija Di Marije, Košćelni nije uspeo da dohvati loptu, a do nje je dospeo Vejn Runi koji izjednačuje rezultat na 1:1 oštrim udarcem glavom, Ščešnji je nemoćan.

Veoma visok tempo utakmice nakon toga, a odličnu priliku propustio je Anhel Di Marija pred sam kraj prvog poluvremena kada šutira pravo u poljskog golmana iskosa sa desne strane u šesnaestercu.

Britain Soccer FA Cup
foto: Beta

Drugo poluvreme Arsenal je bio nešto bolji, a ključni detalj desio se u 61. minutu. Valensija je netačnim pasom, velikom greškom izbacio Danija Velbeka 1 na 1 sa De Heom, a nekadašnjem igraču Junajteda nije bilo teško da savlada Španca, obišao ga je za 2:1 u korist ekipe Arsena Vengera.


Mogao je Arsenal i do ubedljivije pobede, Kazorlin šut je neverovatnom intervencijom odbranio De Hea, a još jedan detalj koji je obeležio meč jeste crveni karton Anhela Di Marije.

On je simulirao jedan slobodan udarac, sudija mu je dodelio drugi žuti karton, a izraz lica Luja Van Gala je dovoljno rekao sve, Holanđanin je bio veoma nervozan nakon ovoga.

Arsenal je iskoristio ovu brojčanu prednost, mogli su do ubedljivije pobede da je Sančez bio prisebniji nakon jedne kontre, ali ostalo je 1:2, tako da se Arsenal plasirao u polufinale FA kupa.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak