''Uragan'' na Mestalji oduvao šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.10.2014.
17:55
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Španije doživeo danas prvi poraz od početka sezone u Primeri, i to zahvaljujući silovitom startu ekipe Valensije u ovom susretu.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Sigurno ima onih koji su bili uvereni da će Atletikova serija bez poraza od početka nove sezone u Primeri danas biti prekinuta, ali da posle 13 minuta igre, Simeoneove ''Jorgandžije'' imaju tri gola zaostatka, to niko nije mogao da očekuje.

Valensija je zaista silovito ušla u današnji meč i baš se taj period igre pokazao kao presudan. Na kraju - 3:1 za ekipu sa Mestalje, koja je u ovom trenutku izbila na čelo tabele.

''Potop'' Madriđana počeo je posle šest minuta igre, kada je došlo do velikog nesporazuma Mirande i golmana Moje, pa je štoper Atletika poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Ali, samo minut kasnije, novi šok za goste! Nezadrživo je Andre Gomes krenuo ka golu Atletika i posle sjajnog solo prodora, tu akciju na kraju završio na najbolji način - 2:0!

Simeoneov tim je bio bukvalno u ''nokdaunu'' u tim trenucima, a dodatni udarac zadao im je i Otamendi, koji je posle kornera u 13. minutu poviodio na 3:0 za Valensiju!

Tek posle toga, popustio je pritisak domaćih, pa su Madriđani konačno došlo ''do daha''. Nadu im je vratio Mario Mandžukić na isteku prvih pola sata igre, kada je pravovremeno natrčao na odbijenu loptu golmana Alveša i smanjio na 3:1.

A onda, u samom finišu poluvremena, najava preokreta!

Dosuđen je jedanaesterac za Atletiko, ali je Sikera loše šutirao sa bele tačke, tačnije golman Alveš ga je ''pročitao'', pa je ostalo 3:1 posle prvih 45 minuta igre.

U nastavku, gosti ipak nisu imali snage da vrate neizvesnost u ovaj duel, pa Valensija slavi zasluženu pobedu.

Golove možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke