Uplašili se Murinjo i Pelegrini, svi zadovoljni bodom!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.01.2015.
20:21
Izvor: Sportske.net

Ono najbolje iz meča Čelsija i Mančester Sitija, dve prvoplasirane ekipe u Premijer ligi, desilo se u poslednjih pet minuta prvog poluvremena.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Obe ekipe su ušle veoma oslabljene u ovaj meč, Čelsi bez Seska Fabregasa i Dijega Košte, dok za Siti nije igrao Jaja Ture, čovek bez koga "Građani" nemaju dobre rezultate.

Dosta pogrešnih dodavanja, grešaka na obe strane, ali i velika taktička disciplina, viđeni su u ovom meču.

Mančester Siti je možda čak i bio bolja ekipa u prvom delu meča, imali su više loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da materijalizuju svoju terensku nadmoć. Čelsi je imao problema u sredini terena sa Ramirešom u timu koji danas nije imao svoj dan, video se ogroman nedostatak u vidu Seska Fabregasa.

Siti je došao do jedne dobre prilike nakon greške Branislava Ivanovića, ali je Fernandinjo šutirao pored gola, a nekoliko minuta kasnije Aguero je imao odličnu priliku da načne gol Tiba Kurtoe, ali nije ni on uspeo u toj nameri danas.

Sve do 41. minuta nismo videli nešto mnogo prilika osim dve pomenute, a onda sjajna akcija Čelsija.

Branislav Ivanović je poslao neverovatno dobru loptu ka Edenu azaru, ovaj je odlično reagovao i iz prve uposlio Loika Remija. Loše je bila postavljena odbrana Sitija, Remiju nije bilo teško da dovede Čelsi u vođstvo - 1:0!


Samo 4 minuta kasnije stiglo je izjednačenje u najgorem mogućem trenutku po Čelsi i u najboljem mogućem po ekipu Manuela Pelegrinija.

Nakon jednog centaršuta koji je došao sa desne strane napada Sitija Kurtoa je užasno reagovao nespretno poslavši loptu do Aguera, Argentinac je šutirao sa 15-ak metara, lopta je išla van gola, ali je sjajnim uklizavanje Silva poslao loptu u mrežu - 1:1.

Murinjo i Pelegrini su bili zadovoljni bodom, a čini nam se da je Mančester Siti bio taj koji je imao više prostora u napadu i da se Pelegrini uplašio kontri Čelsija.

Previše taktičkih zamisli ova dva trenera su "ubile" igru u drugom poluvremenu, nije bilo izglednih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani, a Čelsi nije uputio niti jedan šut ka golu u ovom delu igre.

Ulazak Gerija Kejhila umesto Remija dovoljno govori u prilog tome, pritiskao je Siti do kraja meča, ali golova nije bilo.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić su odigrali ceo meč, dok Kolarov nije ulazio u igru na drugoj strani.

Golove možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dzimi
Saturday, 31.01.2015
21:24

Chelsea do titule u inat sudijama!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 31.01.2015
21:34

mnogo se vi bunite na sudije jednostavno da vam bude izgovor za lose rezultate