Uefa sprema novu kaznu za Skenderbeg

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.12.2016.
00:26
Izvor: Beta

Evropska fudbalska unija (Uefa) sprema se da albanskom Skenderbegu izrekne novu zabranu igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog optužbi za nameštanje utakmica.

uefa.org
uefa.org

Povezane vesti

Uefa je za ove sezone već izbacila Skenderbeg iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a funkcioner Disciplinske komisije Uefe Emilio Garsija rekao je danas da je to bila "preliminarna zabrana".

"Disciplinska komisija Uefe razmatra o pravim disciplinskim merama koje bi trebalo preduzeti u ovom slučaju", rekao je Garsija na panelu o nameštanju utakmica na Medjunarodnoj konvenciji o sportu.

Garsija je rekao da je inicijalni slučaj procesuiran od Uefe na osnovu sumnje da su dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona i dve utakmice grupne faze Lige Evropa u 2015. godini bile nameštene. Uefa takodje sumnja da je Skenderbeg uključen u nameštanje oko 50 utakmica u domaćem prvenstvu od 2011. godine.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) podržao je u julu izbacivanje Skenderbega iz evropskih takmičenja za ovu sezonu na osnovu dokaza o neregularnom kladjenju. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke