UEFA oštro kaznila Crnu Goru!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.04.2015.
18:45
Izvor: Sportske.net

Disciplinska komisija UEFA donela je odluku o kažnjavanju Fudbalskog saveza Crne Gore zbog nereda na meču sa Rusijom a agencija 'TASS' otkrila je kakve će sankcije snositi naši južni susedi.

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Kako prenosi ruska novinska agencija "TASS" Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih federacija donela je odluku o kažnjavanju Fudbalskog saveza Crne Gore zbog nedavnih nereda na meču sa selekcijom Rusije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine u Francuskoj.

Agencija "TASS" prenosi da je UEFA donela odluku da utakmica bude registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist Rusije a da reprezentacija Crne Gore naredne dve utakmice kao domaćin odigra pred praznim tribinama.

Pomenuti izvor ne precizira da li je UEFA donela odluku o novčanoj kazni za FS Crne Gore ali ističe da će FS Rusije morati da plati 25.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača.

Utakmica na "Gradskom stadionu" pod Goricom igrana 27. marta prekinuta je već u prvom minutu pošto je navijač reprezentacije Crne Gore bakljom pogodio u glavu golmana selekcije Rusije Igora Akinfejeva.

Prekid zbog pomenutog incidenta trajao je više od pola sata a novi incident dogodio se u 68. minutu posle čega su delegat utakmice i sudije odlučili da meč bude prekinut.

Ovakva odluka UEFA znači da će Rusija zadržati treću poziciju na tabeli grupe "G" sa 8 osvojenih bodova, jednim manje od drugoplasirane Švedske, i čak pet u odnosu na prvoplasiranu Austriju.

Crna Gora ostaje na četvrtom mestu na tabeli sa 5 bodova a kaznu od dva meča igranja pred praznim tribinama moraće da odradi na mečevima 7. kola sa Lihtenštajnom (5. septembar) i 9. kola sa Austrijom (9. oktobar).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke