UEFA najavljuje - Albanija će biti kažnjena!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.06.2016.
23:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Albanije koji će snositi sankcije zbog transparenta koji su navijači istakli na utakmici sa Francuskom.

Beta/AP Photo/Ariel Schalit
Beta/AP Photo/Ariel Schalit

Povezane vesti

Utakmica drugog kola Grupe A između selekcija Francuske i Albanije završena je trijumfom domaćina Evropskog prvenstva, a navijači poražene selekcije iskoristili su priliku da istaknu transparent političke prirode.

Dobro je poznato da UEFA strogo zabranjuje bilo kakvu vrstu političkih parola na fudbalskim stadionima zbog čega su u prošlosti izricane novčane kazne, ali je bilo i suspenzija stadiona.

"Večernje Novosti" javljaju da su u prepisci sa predstavnicima UEFA najavljene kazne za Fudbalski savez Albanije zbog isticanja transparenta "Kosovo je Albanija" i paljenja baklje na meču sa Francuskom.

"UEFA je upravo otvorila disciplinski postupak protiv Fudbalske federacije Albanije zbog dva izolovana incidenta u Francuskoj. Prvi je vezan za paljenje baklje na utakmici Švajcarska - Albanija, koja je odirana u Lansu, dok je drugi vezan za isticanje neprikladnog transparenta" navodi se u odgovoru UEFA.

Kako trenutno stoje stvari, Fudbalski savez Albanije će najverovatnije biti novčano kažnjen ali bi i to bila kakva-takva uteha pošto je UEFA odavno pokazala da nema iste aršine za sve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Berba9
Saturday, 18.06.2016
00:50

Koji kompleksi...nOdu na EP i opet im samo Srbi u glavi

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 17.06.2016
23:26

10 hiljade evra i utakmica pred praznim tribinama,zato bi nama udarili 200 hiljada evra,3 utakmica pred praznim tribinama i diskvalifikacija iz narednih 5 EP-a...

avatar
Božidar Janković
Friday, 17.06.2016
23:42

nama treba zabraniti da igramo fudbal koliko ne znamo.... na stranu divljanja na stadionima koja su samo dokaz da smo kriminalna država

avatar
cholic
Saturday, 18.06.2016
12:16

Nikom nam nije zabranio da se plasiramo na ep u francuskoj, pa opet nas tamo nema..

avatar
Djole Djokic
Saturday, 18.06.2016
00:41

Ne lupetaj, sport je jedno, a politika drugo.

avatar
Ali baba
Saturday, 18.06.2016
00:28

Lepo receno druze. Niko nama nije kriv, koliko smo, kao drzava, krivi sami sebi