Ubi ova neizvesnost, FIFA sledeće nedelje određuje visinu Infantinove plate!

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.08.2016.
15:17
Izvor: Beta

Koliko miliona? Dva, tri, ili...?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) odrediće sledeće nedelje visinu plate svom predsedniku Đaniju Infantinu.

Fifa je danas saopštila da će njena novoizabrana Komisija za naknade sredinom sledeće nedelje odrediti platu Infantinu i ostalim visokim zvaničnicima svetske kuće fudbala.

Infantino je 26. februara izabran za predsednika Fifa i od tada radi bez ugovora. On je ponudu za platu od dva miliona evra uz dodatne bonuse nazvao "uvredljivom".

Prošle godine, tadašnji predsednik Fife Sep Blater dobio je tri miliona dolara osnovne plate iz ugovora, a takođe su mu isplaćene desetine miliona za Svetsko prvenstvo i bonuse za dugoročan rad.

Spor oko Infantinove plate uvećao je tenzije između njega i tadašnjeg predsednika Fifinog panela Domenika Skale, koji je u maju iz protesta podneo ostavku.

Fifa je saopštila da će se Komisija za naknade sastati u sredu, predvodjena Slovencem Tomažom Veselom, koji je zamenio Domenika Skalu.

Ta komisija će odrediti platu i generalnom sekretaru Fife Fatmi Samuri. Skala je prethodno odlučio da generalni sekretar dobije veću platu od predsednika Fife.

Isplate članovima Saveta Fife, koji dobijaju godišnju stipendiju od 300.000 dolara, takođe moraju da dobiju odobrenje komisije.

Blaterova plata je dugo godina bila dobro čuvana tajna, dok Fifa u martu nije saopštila detalje, kada je osamdesetogodišnji Švajcarac napustio funkciju posle velikog skandala i hapšenja nekolicine zvaničnika Fife povodom malverzacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 25.08.2016
17:33

pa normalbi da he nali kad tu prodje par milijaedi

avatar
Vladimir Dutina
Thursday, 25.08.2016
15:55

Ahahahahahaha, znači ne verujem. Koji kraljevi, samo bahato.

avatar
John Cena
Thursday, 25.08.2016
15:40

Ma neka mu ponude 15 i da ne kuka vise. Malo mu 2mil. Da ne verujes