U20 - Brazilci srećno preko Portugala, afrička dominacija!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 14.06.2015.
10:31
Izvor: Sportske.net

Srbija i Brazil su predstavnici ostatka sveta u polufinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. Dve afričke reprezentacije su u polufinalu.

Beta/AP Photo/Ross Setford
Beta/AP Photo/Ross Setford

Povezane vesti

Senegal i Mali igraju sjajno prvenstvo, ove dve reprezentacije su se plasirale u polufinale i braniće čat Afrike. Čast ostatka sveta braniće Brazil, i kao što svi već znate, Srbija.

Pisali smo vam već da je Srbija jedina ekipa iz Evrope koja je ostala na Svetskom prvenstvu, da priželjkujemo da se ponovi Turska kada je Francuska bila jedina evropska selekcija u ovom delu takmičenja.

Grupa u kojoj je bila Srbije je, sada vidimo, bila najjača na Svetskom prvenstvu, Meksiko je možda i najbolja selekcija koja nije uspela da se plasira u narednu fazu, dok su Srbija i Mali u polufinalu, jedna od te dve reprezentacije će biti i u finalu.

Mali je savladao favorizovanu reprezentaciju Nemačke nakon boljeg izvođenja penala.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, Nemci su vodili golom Brandta od 38. minuta, a Mukhar je imao priliku u 56. minutu da osigura pobedu. Ipak, promašio je penal, a samo dva minuta kasnije Kulibali je izjednačio rezultat.

Otišlo se do penala, a tamo je Mali bila sigurnija reprezentacija, Brandt i Štark su promašili dva poslednja penala za veliko slavlje afričke ekipe.

Senegal je bio dosta bolja ekipa danas od Uzbekistana i sasvim zasluženo slave prolazak u polufinale. Ipak, trebalo im je 77 minuta da savladaju  golmana Kamraeva, učinio je to Tiam.

Oni će u polufinalu igrati protiv Brazila koji je na veliku sreću prošao u polufinale. Stekao se utisak da je Portugal bolja reprezentacija, propustili su nekoliko kolosalnih prilika, a nakon penala Brazil je bio taj koji je slavio.

Pogledajte u nastavku sve detalje sa tih mečeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stanko1164
Sunday, 14.06.2015
10:52

U finalu igrace 2 Brazilske ekipe. Juznoamericka i Evropska :) Ps Srbi ludaci buduci prvaci :D