U Srbiji mu se smejali, u Južnoj Americi ušao u legendu!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.09.2017.
08:12
Izvor: Sportske.net

Srbi kad procene igrače, tu nema greške...

EPA-EFE/JOSE JACOME
EPA-EFE/JOSE JACOME

Povezane vesti

U Crvenoj Zvezdi je bio predmet raznih šala, odigrao je manje od 20 utakmica, dao tri gola. Imao je 23 godine, populatni "El Pirata" je svuda davao golove, sem u Srbiji.

Kratko se zadržao, uz podsmeh napustio Srbiju, kasnije igrao za Urakan, u Koni, Brazilu, bio jedno vreme u Sportingu iz Lisabona, nije dobio šansu.

Ernan Barkos je sada već i veteran, ali i legenda, pogotovo u Ekvadoru. Za LDU iz Kita je igrao još početkom decenije, postao idol navijača, ove sezone se vratio iz Veleza na pozajmicu.

Dao je sinoć gol u četvrtfinalu Kopa Sudamerikana, LDU je dobio 2:1, ali nije bilo dovoljno, vodili su Ekvadorci sa 2:0, no Flu je postigao gol u finišu, prvi meč su dobili sa 1:0, pa su prošli u polufinale zbog gola u gostima.

Veliko razočaranje u "Beloj kući" na stadionu u Kitu, no Barkos je sada blizu rekorda. On je naime sinoć postao drugi strelac u istoriji ovog takmičenja, koje je pandan Ligi Evrope.

Dao je 15 golova u Kopa Sudamerikana, ispred njega je jedino Hernan Lopez, Urugvajac koji je celu karijeru proveo u Južnoj Americi, ima 39 godina, i gol više. Barkosu je ostalo vreme, da narednih sezona preskoči i imenjaka i postane najbolji strelac u istoriji ovog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 22.09.2017
10:23

Pa ne znam baš....nije da nije dobijao priliku. Jenostavno nije se snašao u Evropi. Ne mislim da je loš igrač ali nije ni top klasa I to je to. Ima bezbroj takvih primera, u jednom klubu vrh u drugom dno I tako....to je život.