U Sitiju tvrde: ''Ništa nije gotovo''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.03.2016.
19:41
Izvor: Beta

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da se njegova ekipa još nije plasirala u četvrtfinale Lige šampiona i da će u predstojeći duel sa Dinamom iz Kijeva ući kao da nema prednost od dva gola.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Dinama, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvom duelu engleski tim pobedio je sa 3:1.

"Nećemo početi utakmicu rezultatom 3:1, već moramo da udjemo u duel kao da je 0:0 i pokušamo da pobedimo. Najvažnije je da budemo svesni da se još nismo plasirali u četvrtfinale. Igraćemo protiv ekipe koja zna da igra  ovakve utakmice", rekao je Pelegrini, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je naveo da je klub napredovao u najelitnijem evropskom takmičenju otkako ga je preuzeo.

"Napredovali smo. Pre nego što sam došao klub nije uspeo da se kvalifikuje medju 16 najboljih, ali to smo uradili dva puta u dve godine"
, rekao je čileanski trener.

Pelegrini će na kraju sezone napustiti Siti, a na klupi će ga zameniti Pep Gvardiola, koji sada predvodi Bajern iz Minhena.

"Otišao iz kluba na kraju sezone ili ne, odgovornost je ista. Sva su takmičenja podjednako važna, želimo da napredujemo na svim poljima. U Premijer ligi ima da se igra još za 27 bodova. Nikada ne znate šta može da se dogodi u fudbalu. Ali naš cilj je da razmišljamo samo o svakoj narednoj utakmici. Prvenstvo moramo da završimo u samom vrhu tabele", rekao je Pelegrini.

On je dodao da se Jaja Ture oporavio od povrede i da će biti u konkurenciji za sastav.

Golman Mančester sitija Džo Hart rekao je je cilj ekipe da se plasira u četvrtfinale.

"To je cilj već nekoliko godina i sada se nalazimo u dobroj situaciji. Imamo još 90 minuta da pokušamo da ispišemo istoriju. Takmičenje je teško i moramo da verujemo da možemo da ga osvojimo, ili nema svrhe igrati. Zajedno smo duže vreme, karijera je kratka i moramo da iskoristimo prilike koje nam se ukažu", rekao je Hart.

Posle 29 kola u Premijer ligi Siti je četvrti na tabeli, mestu koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Još ništa nije gotovo, imamo i dalje šanse u Premijer ligi, ali sada moramo da se koncentrišemo na Ligu šampiona, pa posle toga da razmišljamo o derbiju (sa Mančester junajtedom)", rekao je Hart.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Андер Ерера
Monday, 14.03.2016
21:28

Pelegrini već 2 sezone priča sve nešto u ovom stilu. Sjećam se prošle sezone kad je ponavljao iznova da ima još dosta utakmica da se igra i da će Čelzi kiksati i da 5,7,8 (i tako dalje kako se povećava razlika na tabeli) bodova nije ništa. Čelzi nije kiksao a Siti je pao na 3. mjesto, mada je ruku na srce na kraju završio treći. nNije loš trener ali ove nezainteresovane fudbalere Sitija će da trgne tek Gvardiola, ovu sezonu možda iz top 4 ispadnu.

avatar
NIKE
Monday, 14.03.2016
20:44

Da ste dobili bilo koga osim Dinamo Kyeva ili Genta ti bi ispao, u ligi ako izborite četvrto mjesto da pjevate, mada West Ham igra 3 puta bolje trenutno, čak i LVGov United mi miriše na bolje od vas.