U Realu su mu krali hranu i kopačke, od tada im se sveti u derbijima!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 26.02.2016.
16:42
Izvor: Sportske.net

Igrač Atletika uvek ima ogroman motiv protiv gradskog rivala. Razlozi su zaista neuobičajeni...

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Saul Nigez je nekada nastupao za Real, tačnije kao klinac je iz rodnog Elćea došao u veliki grad.

"Bilo je to teško iskustvo, dešavale su mi se strašne stvari tih par godina u Realu. Krali su mi hranu, odeću, kopačke u Valdebebesu i uvek sam bio kriv za nešto. Napisali su čak pismo treneru i optužili me da je to moje delo, pa sam dve nedelje bio i suspendovan, bio mi je zabranjen ulazak u klub", objašnjava fudbaler Atletika.

Ne zna ko je to uradio, pričalo se da su roditelji i deca hteli da eliminišu došljaka koji je nekome zauzimao mesto. Inače otac Saula Nigeza je igrao za Elće polovinom osamdesetih, čak par sezona u Primeri, a i dva brata su fudbaleri...

"Svi su sanjali o nekim velikim karijerama, osvajanju sveta, ja sam samo želeo da igram fudbal", priseća se momak koji je prošao sve mlađe kategorije španske nacionalne selekcije.

"Nisu tamo svi loši, sa prvim trenerom Pepe Fernandezom imam sjajan odnos, mnogo mi je pomogao, stvarno mi tamo nije bilo lako", dodaje vezista Atletika.

Otišao je posle par godina, prešao u Atletiko, kasnije je preko pozajmice u Rajo izborio mesto u prvom timu "Jorgandžija".

Real mu je na prva tri meča bio redovna mušterija.

U prvim mečevima za seniorsku ekipu Atletika posle povratka iz Raja (debitovao je za Atletiko još 2013. pre odlaska na pozajmicu) je protiv Reala osvojio Superkup. Onda je u "Madrilenju" pre godinu dana zamenio svog dobrog prijatelja Kokea posle desetak minuta, i makazicama dao gol u veličanstvenoj pobedi "Jorgandžija" od 4:0.

Posle toga nema pobedu, u Ligi šampiona je Real izbacio Atletiko, a jesenas je bilo 1:1.

Da li je ponovo vreme za Saulovu osvetu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy88
Saturday, 27.02.2016
00:01

Pa vidjecemo ko je bolji za vikend!Moje srce kuca za Jorgandjije!U zadnje tri godine Real nam je postao redovna musterija!Vidjecemo sta mogu galaktigosi protiv simeoneovih momaka!Da se kladimo da se ronaldo nece ni primjetiti na terenu osim ako ne dobije karton!

avatar
JovicaDobrica
Sunday, 28.02.2016
00:13

Deda Vango! Svaka cast.

avatar
lonchy88
Sunday, 28.02.2016
18:44

Hvala majstore!Samo srce iskrenog navijaca!

avatar
hadzimontagic
Friday, 26.02.2016
23:40

Real za par godina, ce ostati samo ime, nesto slicno kao Liverpul.

avatar
Galaktikos
Saturday, 27.02.2016
12:27

Kad napises to sveto ime Liverpul moras da ustanes i u stav mirno da izgovoris Esade,,,a Real rekao sam ti: dok igraju kontre kontre nema problema :D

avatar
Thierry Henry
Friday, 26.02.2016
23:17

Nikada mu neću zaboraviti one doktorske makazice.

avatar
Dragan Andric
Friday, 26.02.2016
20:51

postujem real ali zbog onog panja pereza hocu da im ovaj decko da gol i da izgube

avatar
Friday, 26.02.2016
19:58

И сад да забијеш гол!

avatar
NIKE
Friday, 26.02.2016
18:22

Tako je sve u životu moj Nigez. Uvijek bogati i građani imaju prednost, i kod dobijanja radnih mjesta, i kod hvatanja djevojaka, eto kod tebe primjer i u klubu, svijet je na žalost takav gdje dođe neki Kinez, Arap i upravlja fudbalom, a do prije godinu znao nabrojati samo 5 ili 6 fudbalskih klubova. Ili recimo imamo na ovim vijestima SIMKEa i Esada do 2009e nit su navijali za Barcu, nit su pratili fudbal, a sad kao oni nama objašnjaju kako mi ostali navijamo za pogrešne klubove i kako se ne razumijemo u fudbalsku taktiku, imam osjećaj da bi oni najradije zabranili defanzivni fudbal jer ne odgovara Barci, a sve igrače od pozicije GK pa do iznad DMa bi zabranili u fudbalu, jer za njih samo postoje napadači, a Maldini, R Karlos, Kanavaro, Barezi, Desai, Terry, Bane, Vidć... sve nula igrači. Pričaju nam kako je Buskec bolji od recimo J Tourea, a Toure sa dva protivnička igrača na leđima uzme loptu pretrči sve od svog gola do protivničkog i postigne gol, dok Buskec samo dodaje loptu igraču do sebe. Iako igraju istu poziciju, Toure svake sezone da 3 puta više golova, 3 puta upiše više asistencija i 3 puta više oduzme lopti nego Buskec, ali to znamo samo mi obični smrtnici, jer imaju stručnjaci SIMKE i Esad i oni vide boljim očima od nas.

avatar
Paklena pomorandza
Friday, 26.02.2016
19:13

Znas sta,da nije bilo one besramne kradje u reziju sudija i UEFE 2008 kada je Celzi bukvalno zgazio Barselonu danas bi bila druga prica.Ali moralo se nekako stati na put Premierligasa koji su tada dominirali fudbalom.Oni misli da fudbal pocinje od 2006 godine.

avatar
hadzimontagic
Friday, 26.02.2016
23:46

Kakve sve komentare moze covek da procita. Zar Bajern nije gazio Junajted, zar Milan nije gazio Junajted i Liverpul, Zar Barsa nije gazila Junajted, Arsenal, Celzi. Ovo kad kazem gazi, to se podrazumijeva fudbalski gledano. Jer druze nekad fudbal ne pobedju u fudbalu. Jer kada bi fudbal pobijedio, Nebi mogao Wigan da osvoji FA CUP i da ispadne iz lige. Nebi Grcka osvojila EP, a kvalifikacije nije prosla za SP.

avatar
fcb
Friday, 26.02.2016
20:26

Sve si tačno rekao, ali si za Buskeca napravio strašnu grešku, on je igračina i bolji je od Turea definitivno, i nije njegov posao da daje golove, a svoj posao obavlja najbolje na svijetu. Uostalom Buskec je istisnuo Turea iz Barselone, i to je zato što je bolji igrač, jer nisu ludi u Barseloni da gledaju neki drugi kriterijum, a to se vidi i po reprezentaciji Španije, gdje je postao nezamjenjiv, a ima nevjerovatnu konkurenciju u veznom redu.

avatar
NIKE
Friday, 26.02.2016
20:09

Sve si dobro objasnio, samo 2008e je United zasluženo uzeo LŠ, a 2009e je bio duel Chelsea vs Barce i ona čuvena simultanka u režiji Ovreboa.

avatar
Maestro_(Chelsea)
Friday, 26.02.2016
17:47

Tako se postaje veliki igrac I covjek

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 26.02.2016
17:46

Atletiko Madrid je u poslednje 2 godine jednostavno bolji klub od Real Madrida...Ne samo sto je Barselona nabila teske komplekse Realu,nego to radi sada i Ateltiko.

avatar
realmadridCG4
Friday, 26.02.2016
20:34

Hahahahahaha,pod jedan:nikako nije bolji,samo u duelima vise izvuce,pod dva:hehe jest jest evo na primjer najbolja pobjeda je bila u finalu LS,ili je ono bjese Real pobijedio,nmg da se sjetim.I pod tri:sve i da je Atletiko zadnje 3 godine osvoijo 18 titula a Real 0 nikako ne bi mogao nabiti komplekse klubu koji 14 god za redom nije izgubio od istog....Nevjerovatno.

avatar
hadzimontagic
Friday, 26.02.2016
23:57

Atletiko je igrao to finale, bez Arde i Koste, znamo kako je bilo to finale. Atletiko je uzrok odlaska Murinja, jer Murinjo izgubi finale kupa kralja, i ostavi Real bez trofeja. Anceloti je dobio otkaz zbog Atletika, jer izgubi Ligu, a osvoji LS u sudijskoj nadoknadi, ali da je to bilo slucajno, svedoci smo da je Real ispao u Kup kRALJA od Atletika, izgubio dva puta u ligi, izgubi Super Kup u dvije utakmice, i to opet od Atletika. Pa ko posle nebi dao otkaz Ancelotiju.