U Legiji pitaju: "Zašto Vojvodina nije kažnjena?"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.08.2014.
17:07
Izvor: Sportske.net

Eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona koju je UEFA izrekla varšavskoj Legiji teško je pala svim igračima poljskog tima a kapiten ekipe se zapitao zašto po istom osnovu UEFA nije kaznila Vojvodinu.

Beta/AP Photo/PA, Jeff Holmes
Beta/AP Photo/PA, Jeff Holmes

Povezane vesti

Šampion Poljske na terenu je deklasirao slavni Seltik i plasirao se u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona ali je UEFA naknadno izbacila Legiju iz takmičenja za "zelenim stolom".

Poljaci su izbačeni iz daljeg toka kvalifikacija za LŠ i prebačeni u plej-of fazu za Ligu Evrope zbog činjenice da je jedan od igrača u revanšu protiv Seltika odigrao četiri minuta iako je bio suspendovan.

U Legiji su zapravo mislili da je suspenzija Bartošu Berezinskom istekla jer je pre toga igran dvomeč sa Sent Patrikom i prvi duel sa Seltikom ali se ispostavilo da Berezinski nije ni bio registrovan za mečeve drugog kola kvalifikacija.

"Naravno da je krivica odgovornih ljudi u klubu, ali taj igrač je zapravo odradio kaznu. Prošle godine je dobio crveni karton i tri utakmice. Nije igrao dve sa Sent Patrikom i jednu sa Seltikom. Međutim, napravljen je formalni kiks jer za Sent Patrik nije bio prijavljen, zato UEFA vodi da nije odslužio svoje" objašnjava kapiten Legije Ivica Vrdoljak.

Hrvat rođen u Novom Sadu zapitao se da li je Legija toliko pogrešila da bi bila eliminisana iz daljeg toka takmičenja a uz to je pomenuo i slučaj novosadske Vojvodine za koju je protiv Trenčina u prvoj utakmici nastupio suspendovani Lazar Veselinović.

"Pa je li to toliki propust da se neko izbaci? Zvali su me iz Vojvodine, budući da sam rođen u Novom Sadu pa znam te ljude, da je njihov igrač Lazar Veselinović pre tri nedelje nastupio protiv Trenčina iako nije smeo jer je takođe imao tri utakmice kazne. I niko nije reagovao. Susreti su registrovani postignutim rezultatima, 4:0 za Trenčin i 3:0 za Vojvodinu" kaže Vrdoljak a prenosi "Jutarnji list".

Podsećamo da je Legija u prvom susretu slavila rezultatom 4:1 i to zahvaljujući Miroslavu Radoviću dok je u revanšu bilo 0:2 za Poljake.

Umesto u plej-of fazi za LŠ Legija će se krajem avgusta boriti za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope a protivnik će joj biti kazahstanski Aktobe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke