U Juventusu ne praštaju, sad je Alegri pod sumnjom, spremna zamena?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 25.12.2016.
10:13
Izvor: Sportske.net

Alegri pobesneo na igrače, ali sa druge strane, u Juventusove direktore se uvukao crv sumnje. Titula nije dovoljna...

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Scene iz Dohe posle poraza od Milana su obišle svet. Besni Maks Alegri u razgovoru sa direktorom Marotom i njegovom desnom rukom Paratićijem pokazuje prema igračima.

Rekao je da ih treba "išutirati", što je jasno naišlo na odjek, italijanski mediji se bave ponašanjem trenera Juventusa.

Ali, nije problem Superkup, na kraju krajeva, gubio je Juve od Napolija koji je tada predvodio Iguain, pa nije bilo većih potresa, trofej je ipak mnogo manje značajan od svih ostalih.

No, Alegri treba da brine.

Jer, ove godine, titula, čak ni dupla kruna neće biti dovoljna.

Naime, u Juventusu smatraju da su posle silnih ulaganja prošlog leta mnogo bolji od konkurencije, ako ona uopšte postoji, i da se šesti "skudeto" u nizu podrazumeva.

Sa druge strane, niko i ne sumnja da će Juventus osvojiti titulu, igraju prosečno, da ne kažemo slabo, ali imaju četiri boda prednosti i meč manje protiv Krotonea, čini se da će rivali teško i pripretiri.

Pa, u čemu je problem?

Juventus je izgubio oba derbija od milanskih klubova, poražen je od "Rosonera" na penale.

Alegrijevo raskršće biće Evropa. Prvu fazu je uspešno okončao, tim je prošao kao prvi, i biće favorit protiv Portoa. Od trenera se zahteva uspeh u Ligi šampiona. Naravno, ne da osvoji, to je nemoguće predvideti, ali u Juventusu smatraju da su dovoljno dobri za završnicu, pa što da ne, i da se nađu u finalu kao pre dve godine u Berlinu.

Javnost veruje da je tim pravljen da se bori sa onim najboljima, da je uložen ogroman novac i da titula u Seriji A nije nikakvo merilo, Juve je pokupio najbolje igrače Romi i Napoliju, a milanski klubovi sa trenutnim finansijskim stanjem nisu za upoređivanje.

A opet, takav Juventus je dva puta gostovao na "Meaci" i izgubio.

Pa, ko bi mogao da bude zamena?

Kao prvo ime navodi se Paulo Sousa, trener Fiorentine. On je bivši igrač kluba, mnogi veruju da je iz "Ljubičastih" izvukao mnogo više nego što vrede, navijači bi sigurno pozdravili ovaj potez.

Biće, nema sumnje, aktuelizovana priča oko Siniše Mihajlovića, čoveka koji je bio blizu klupe kada se Konte predomišljao pre nekoliko godina, ali je sadašnji trener Čelsija rešio da ostane, pa se onda predomislio i podneo ostavku drugog dana priprema.

Juve neće dovoditi trenera koji je poznaje Seriju A, niti tražiti neka zvučna imena, jednostavno veruju da je ovaj tim dovoljno dobar, i nemaju vremena da čekaju bilo kakvo prilagođavanje.

Zbog toga bi u igri bio i Di Frančesko iz Sasuola, koji je odbio Milan letos, pre Montele, priča se da čeka Juventus. A ko zna, iz kluba su stizale neke poruke u javnost da je već spremno rešenje iz sopstvenih redova, i da se Fabio Groso, nekadašnji prvak sveta sa Italijom, sprema kao trener Primavere da preuzme prvi tim.

I na kraju, krug zatvara Masimo Karera koji je bio u Konteovom stručnom štabu, u Čelsiju ga nisu hteli, završio je u Moskvi, gde je sa Spartakom lider šampionata. I on bi praktično bio "domaće" rešenje, s obzirom da je igrao za klub.

Za sada, ipak, Alegri ostaje do kraja sezone, to je sigurno. Ima ugovor do leta 2018. no, procenjivaće ga u odnosu na Evropu. To je novina u odnosu na prošle sezone, kada je Juve stigao do finala, a onda sledeće sezone ispao u trileru od Bajerna...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Enciklopedija
Sunday, 25.12.2016
17:03

Sumnjiv je ceo Juventus sa svojom istorijom.. Prevarantski klub,nista kod njih nije posteno.

avatar
Kajzer_soze
Tuesday, 27.12.2016
14:52

Pa sta onda citas i komentiras Juventusove vesti?

avatar
Enciklopedija
Wednesday, 28.12.2016
15:08

Moze mi se...A najvise je zanimljivo to da niko nema stada kaze u odbranu Juventusa od navijaca, jel i oni znaju da su prevaranti najveci.

avatar
neme
Sunday, 25.12.2016
14:27

Ovo su gluposti da ovako smenjuje trenere ne bi bio Juventus nego Partizan,Zvezda ili vec neko slican,Max je extra trener revolucionar,a kup u Doxi ej izmisljen da uzmu pare onim debilima ,popularizacija fudbala ,i graci glavama na zasluzenom odmoru ,svi ciljevi ostvareni,i ti ga teras da sad se zbog nekog seika tamo przi za izmisljeni trofej koji se igra samo zato sto vise ne mogu da ga uguraju u august.

avatar
Paul George
Sunday, 25.12.2016
13:56

Sinisa Mihajlovic za trenera Juventusa???Ne verujem, nijedna ova zamena moguca nije bolji trener od Alegrija, nema bolju trenersku karijeru niti rezultate.Juventus, ako bi smenio Alegrija morao bi da dovede ozbiljnog trenera, a ne ove.Di Francesko nije odbio Milan, to se samo suskalo nista ozbiljno nije bilo.Dakle, ako Max ode verujem da ce Juve da dovede nekog top trenera, a ne solidne trenere koji su jos ispod Maxa dosta.

avatar
La Joya
Sunday, 25.12.2016
13:52

Ma dajte molim vas, Alegri ostaje i tacka. Doveo je tim do finala lige sampiona, osvojio 2 duple krune uzastopno, glupo je zamerati mu na osnovu nekoliko poraza. Pa ne moze se stalno pobedjivati. Forza Juve!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 25.12.2016
12:52

ja sam u startu bio proti Alegrija i dan danas sam ali sta da radim dok vodi Juve moram ga postovati takvog kakav je

avatar
Golzalo Higuain
Monday, 26.12.2016
04:33

čovjek nema hrabrosti i uvijek ispaštamo zbog kukavičluka

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 25.12.2016
12:30

Zasto Inter sa finansijskim stanjem nije za poredjenje? Inter redovno trosi vise od Rome i Napolija, a vec im 5 godina gleda u ledja. Milan je u problemu zbog para, a.oni nisu...

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 25.12.2016
14:19

..Inter je ljetos potrosio vise od Rome i Napolija,proslih sezona nije ili su bili slicni sto se potrosnje tice! Od Intera se ocekuje bum na ljeto..

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 25.12.2016
18:29

taj bum na ljeto slusam vec nekoliko ljeta

avatar
Mou Internazionale
Sunday, 25.12.2016
12:16

Nasledio Konteovu ekipu,potrosio preko 100 miliona...Sta ce vam vise,smejurija od trenera.

avatar
Вукашин Ћулибрк
Sunday, 25.12.2016
13:53

u pravu si, još je trener daleko najboljeg tima u ligi.

avatar
LavJasin
Sunday, 25.12.2016
11:52

Sinisa Mihajlovic? Uozbiljite se.

avatar
King Didier Drogba
Sunday, 25.12.2016
11:44

Ne razumem zasto im Alegri ne valja? Osvojio je duplu krunu dva puta za redom.Doveo ih je i do finala lš. I dobar je takticar. Zna da cuva rezultat.Spada u top 10 trenera sveta.

avatar
brekbaCh
Sunday, 25.12.2016
16:23

bas sacuvao rezultat protiv Bajerna

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 25.12.2016
11:25

..i dalje se provlaci 'lose finansijsko stanje' Milanskih klubova a Inter je ljetos potrosio,i pored zabrane FFP,130 miliona evra :))

avatar
Paul George
Sunday, 25.12.2016
13:57

Inter je trenutno najmocniji tim finansijski u Italiji, Suning je ozbiljna kineska grupa, samo se pogleda malo i videce se sve.Tako da lose finansijsko stanje kod Intera ne vazi.

avatar
Paul George
Monday, 26.12.2016
12:56

To stoji, ali su finansijski prejaki.

avatar
MSSZRMK
Monday, 26.12.2016
00:46

U Interu je losa uprava i to je to.

avatar
Sunday, 25.12.2016
11:21

Peta u nizu, od Alegrija se mozda cak i trazi da osvoji LS, protiv Bajerna ste bili pokradeni, a cak ni mihajlovic (valjda?) nije toliko lud da to uradi svom sadasnjem klubu...