U 'idealnom' timu grupne faze LŠ nema mesta za najboljeg na svetu!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.12.2014.
16:38
Izvor: Sportske.net

Iako je Real Madrid bio najsuperiorniji od svih klubova iz elite I zabeležio svih šest pobeda, prema kriterijumu sajta koji se bavi statistikom, WhoScored.com, iz redova 'Kraljevskog kluba' samo jedan igrač je zaslužio da se nađe u najboljih 11. Imaginarn

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Inateresantno, na golu je čuvar mreže Ludogoreca Vladislav Stojanov, premda su Bugari završili svoju evroturneju.

Ostatak tima čine igrači koje ćemo imati prilike da gledamo u nokaut fazi.

Poslednju liniju čine Darijo Srna iz Šahtjora kao desni bek, Sandro iz Porta kao levi, štoperi su Emir Spahić iz Bajer Leverkuzena i Sokratis Papastatopulos iz Borusije Dortmund.

U srcu veznog reda su Koke iz Atletiko Madrida i Jačim Brahimi iz Porta, dok po boku deluju Eden Azar iz Čelsija i čovek koji je od nedavno najbolji strelac Lige šampiona – Lionel Mesi.

Argentinac iz Barselone je i najbolje ocenjen fudbaler tokom grupne faze najelitnijeg takmičenja na 'starom kontinentu', a kako i ne bi bio kada je postigao 8 golova, zabeležio 2 asistencije i bio najzaslužniji što Katalonci osmi put za redom gprvu fazu elitnog takmičenja završavaju kao prvi u grupi.

Jedini efikasniji od Mesija bio je Luiz Adrijano, brazilski napadač iz Šahtjora je čak 9 puta tresao protivničku mrežu (7 golova BATE Borisovu) i time zaslužio mesto u navali idelanog tima. Društvo mu pravi Karim Benzema, najbolji strelac branioca trofeja i ekipe koja je najviše pokazala u grupnoj fazi, Real Madrida.

tim ls

Zanimljivo, za zvanično najboljeg igrača na planeti, Kristijana Ronalda, nije bilo mesta. On je kao i Benzema postigao 5 golova za 'Kraljevski klub' tokom grupne faze, ali su dva bila sa bele tačke, zatajio je sa asitencijama, te su to možda razlozi što ga nema u idelanih 11 u izboru sajta WhoScored?com.

Ne propustite