Tunižani se izvinili što su pokradeni

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.03.2015.
17:13
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Tunisa uspeo je da izbegne drakonsku kaznu nakon što se izvinio Afričkoj fudbalskoj konfederaciji i povukao optužbe za pristrasnost izrečene posle minulog Kupa afričkih nacija.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Afrička fudbalska konfederacija uvažila je izvinjenje koje je uputio Fudbalski savez Tunisa i odlučila da reprezentacija te zemlje ne bude drakonski kažnjena zbog optužbi izrečenih posle minulog Kupa afričkih nacija.

Tunižani su bili besni nakon duela sa domaćinom minulog Kupa afričkih nacija kada su eliminisani iz daljeg toka takmičenja posle spornog penala koji je Ekvatorijalnoj Gvineji omogućio da se domogne produžetaka.

Reprezentativci Tunisa tada su pokušali da se obračunaju sa sudijom a FS Tunisa je optužio Afričku fudbalsku konfederaciju za pristrasnost.

Posle svega što se dogodilo u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija sudija Radžindraparsad Sičurn kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u trajanju od 6 meseci a FS Tunisa zaprećeno je izbacivanjem sa narednog KAN ukoliko do kraja marta ne uputi izvinjenje.

Čelnici Fudbalskog saveza Tunisa najpre su odbili da se izvine a najavili su i pokretanje spora pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Posle svega, Tunižani su ipak uvideli da nema razloga da se inate pa su uputili izvinjenje i tako sprečili da fudbalska reprezentacija bude izbačena sa Kupa afričkih nacija 2017. godine.

Afrička fudbalska konfederacija potvrdila je novčanu kaznu FS Tunisa u iznosu od 50.000 dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke