Tumbakovića još boli šokantni poraz: ''Imao sam loš predosećaj''

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.12.2016.
11:26
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Bivši trener, sportski direktor, pa onda i potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković ove jeseni je zabeležio nekoliko izvanrednih rezultata sa reprezentacijom Crne Gore čiji je selektor. Ali, poslednji poraz ga je veoma zaboleo, kao i sve tamošnje ljubit

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića, reprezentacija Crne Gore zaigrala je iznad svih očekivanja i u jednom trenutku se našla i na prvom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi, posle pobeda nad Kazahstanom u Podgorici i Danskom u Kopenhagenu, kao i remija u Rumuniji.

Očekivalo se da će ''Sokolovi'' ulogu lidera potvrditi i na gostovanju Jermeniji, pogotovo posle sjajnog prvog poluvremena koje su dobili sa 2:0.

Međutim, drugih 45 minuta donelo je veliki preokret i prvi poraz reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Mondijal, i to golom bukvalno u poslednjoj sekundi utakmice za konačnih 3:2 u korist Jermenije.

U osvrtu na dosadašnji učinak njegove selekcije, Ljubiša Tumbaković je u intervjuu ''Vijestima'' naglasio da je reprezentacija Crne Gore odigrala čak tri meča u gostima i da je, imajući to u vidu, ostvaren odličan učinak.

Ali, način na koji je doživljen poraz u Jereniji i dalje ga boli i još uvek traži pravi odgovor zbog čega se sve tako dogodilo.

''Odigrali smo sjajno u prvom poluvremenu. Vodili smo sa 2:0, kontrolisali dešavanja na parketu. Sve je delovalo sjajno.

Međutim, imao sam neki loš predosjećaj, intuicija mi je govorila da neće sve biti kako smo željeli u nastavku meča. Na kraju, pognutih glava smo napustili teren.

Sve je bilo čudno u Jermeniji. Do tog meča smo primili samo jedan gol, a Jermenija je postigla takođe samo jedan.

S  druge strane uvjeren sam da poraz od Jermenije iako bolan neće slomiti selekciju koju vodim. Imali smo jako težak raspored na startu kvalifikacija. Tri utakmice smo igrali kao gosti i to treba uzeti u obzir kada se analizira ostvareno u dosadašnjim kvalifikacijama",
poručio je Tumbaković.

Naredno iskušenje u kvalifikacijama selekcija Crne Gore imaće 26. marta, kada u Podgoricu stižu Poljaci, predvođeni Robertom Levandovskim. ''Sokolovi'' bi tada trebalo da budu jači i za Mirka Vučinića koji jesenas nije mogao da igra zbog povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kergo
Wednesday, 14.12.2016
14:35

Ako neko vodi 2:0,pa izgubi 2:3,pogotovo na onakav nacin i to od Jermenije, to je cista krivica trenera. Tacka!

avatar
Stevan Mikša
Wednesday, 14.12.2016
12:53

I meni je bilo krivo kao da je nasa reprezentacija! Ako se zanemari to da bi sigurno bilo klanova u reprezentaciji, Jugoslavija bi danas dominirala u fudbalu. Minimum polufinale na Evropskom i cetvrtfinale na Svetskom! Minimum!