Tumbaković potvrdio - Ivanić će igrati za Crnu Goru!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.03.2017.
15:50
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je da je Mirko Ivanić prihvatio poziv koji mu je uputio pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Epa/Boris Pejovic
Epa/Boris Pejovic

Povezane vesti

Reprezentaciju Crne Gore očekuje verovatno najvažnija utakmica u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a selektor Ljubiša Tumbaković odlučio je da za meč sa Poljskom u nacionalni tim pozive i bivšeg igrača novosadske Vojvodine.

Bivši strateg Partizana potvrdio je za crnogorske medije da je Mirko Ivanić dobio poziv uz obrazloženje da je igrač njegovih kvaliteta potreban "Sokolovima".

"Ivanić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da igra za reprezentaciju Crne Gore. U pitanju je vrlo talentovan i interesantan igrač koji se kao mlad odlučio za dokazivanje u inostranstvu, iako je kao igrač Vojvodine imao ponude Partizana i Crvene zvezde" objasnio je Tumbaković.

Mirko Ivanić je rođen u Bačkom Jarku, a pre selidbe u beloruski BATE Borisov četiri godine je bio član novosadske Vojvodine.

"Njegova idealna pozicija je iza napadača ali može da igra i na boku. Polivalentan je u ofanzivnim zadacima, tehnički veoma dobar i može da bude i strielac a ne samo onaj koji asistira. Starter je u ekipi za koju nastupa, ima kontinuitet i motiv da se dokaže. U pitanju je igrač koji ima 23 godine i verujem da može biti značajan za budućnost reprezentacije" zaključio je Tumbaković.

Prvotimac BATE Borisova do sada je upisao jedan zvaničan nastup za mladu reprezentaciju Srbije pa nije bilo problema da promeni odluku i dobije odobrenje da na seniorskom nivou igra za Crnu Goru.

Reprezentacija Crne Gore trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli kvalifikacione Grupe E sa sedam osvojenih bodova, tri manje od prvoplasirane Poljske.

"Sokolovi" su fenomenalno startovali u kvalifikacijama, upisali remi sa Rumunijom u Klužu, a zatim savladali Kazahstan u Podgorici i Dansku u Kopenhagenu.

Ono što je pokvarilo utisak i planove Crnogoraca jeste poraz u Jermeniji, posebno ako se ima u vidu da su puleni Ljubiše Tumbakovića na poluvremenu vodili sa 2:0 a na kraju izgubili sa 3:2.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Crna Gora igra 26. marta u Podgorici protiv selekcije Poljske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LennaR10
Thursday, 23.03.2017
20:59

Ovo je više postalo presmiješno. Igrači/ce mijenjaju reprezentacije kao čarape. Nekad se igralo srcem za iste a sad samo đe će ko da izvuče više para..

avatar
Anderton
Tuesday, 14.03.2017
20:10

Sram vas bilo i jednog, i drugog. Ovaj demagog od trenera koji se razvlačio po Partizanu kad god nije imao posao, i ovaj drugi koji zbog navijača Voše neće da igra za Partizan, a može da igra za drugu državu. Da nije tužno bilo bi smešno.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.03.2017
20:51

Bravo za komentar.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.03.2017
18:09

E, moj Mirko...

avatar
Tuesday, 14.03.2017
17:19

Što da ne? Ionako imamo malu bazu igrača i treba da uzmemo igrače koji ne mogu ili ne žele da igraju za Srbiju.