Tu ni Kiralji ne pomaže, Belgija se razgoropadila!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.06.2016.
22:48
Izvor: Sportske.net

Mađari sve do 78. minuta održavali nadu u eventualno iznenađenje, ali u finišu meča, reprezentativci Belgije su izrešetali mrežu odličnog mađarskog veterana Gabora Kiraljija.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Poput Nemaca, koji su nešto ranije ubedljivo savladali Slovačku, večeras su i Belgijanci napunili mrežu selekciji Mađarske.

Na kraju, 4:0 za selekciju Marka Vilmotsa, a po prikazanom je moglo da bude i ubedljivije. Pravdu je delio naš Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Belgijanci su od samog početka utakmice uspostavili kontrolu dešavanja na terenu i kao plod takve igre, vrlo brzo su usledile i prve prilike za golove.

Romelu Lukaku je opasno pripretio u šestom minutu meča, ali se okliznuo u odsudnom trenutku, kada je uputio šut ka golu, pa je Kiralji uspeo da odbrani.

Ipak, četiri minuta kasnije, veteran na golu Mađarske nije mogao ništa da učini. Slobodan udarac su najpre iznudili Belgijanci, sjajno ga je izveo Kevin de Brujne, a najviši u skoku pred golom Kiraljija bio je štoper selekcije Belgije Tobi Aldervejreld, koji udarcem glavom ''zakucava'' loptu u mrežu - 0:1!

Par minuta posle vođstva, golman Belgije Tibo Kurtoa imao je jedan veliki kiks, koji na njegovu sreću nije skupo koštao Belgijance. On je, naime, promašio loptu koju mu je vratio jedan od saigrača, ali ona je na kraju završila pored stative.

Posle mirnijeg perioda igre, u 32. minutu nova obećavajuća akcija Belgijanaca, na kraju šutira Lukaku iskosa sa leve strane, ali neprecizno.

Tri minuta kasnije, Kevin de Brujne je sjajno izveo ''slobodnjak'', ovoga puta je šutirao direktno u gol, pod prečku, ali je Kiralji uspeo da zakači tu loptu i sačuva mrežu!

Ali, kako se bližio kraj prvog poluvremena, i Mađari su postajali sve opasniji. Prvo je Lovrenčič uputio projektil sa dvadesetak metara, koji je završio tik iznad prečke, da bi u 41. minutu i Džudžak snažno šutirao, ali zamalo pored stative.

Belgijanci su ekspresno uzvratili preko Drisa Mertensa, koji je iskosa sa desne strane imao situaciju jedan na jedan sa mađarskim golmanom, ali je Kiralji izašao kao pobednik!

I drugo poluvreme počelo je odličnom prilikom za Belgiju, ovoga puta šutirao je Azar pod prečku, ali Kiralji je opet fenomenalan na golu. Još jedna njegova odbrana, osma od početka meča.

Iako Belgija u nastavku meča nije bila toliko dominantna kao u prvom, neizvesnost po pitanju pobednika rešena je u periodu od 78. do 80. minuta, kada je Kiralji još dva puta kapitulirao.

Najpre ga je savladao Batšuaji, posle kornera za Belgijance, a onda i asistencije Edena Azara sa leve strane, posle čega je belgijski napadač poslao loptu u donji levi ugao Kiraljijevog gola - 0:2.

Nije se još ni stišalo slavlje Belgijanaca, a na semaforu je stajalo 0:3! Bila je to munjevita akcija selekcije Marka Vilmotsa, a završio ju je Eden Azar, snažnim i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora!

Njegovu asistenciju, a onda i golčinu pogledajte OVDE.

Ni to nije bilo sve! Mađari su želeli da se od Evropskog prvenstva oproste makar počasnim golom, ali umesto toga primili su još jedan, posle još jedne munjevite kontre, a ovoga puta, u 90. minutu meča, egzekutor je bio Karasko - 0:4!

 
Belgija je, dakle, u četvrtfinalu, gde će u petak od 21 čas izaći na megdan reprezentaciji Velsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Sunday, 26.06.2016
23:53

Azar je pokidAo. Kakav ringispil od igraca. Vraca nam se konacno Azar od predprosle sezone

avatar
Stefan Psihijatrija!
Monday, 27.06.2016
13:16

Ubica ovakav Azar za klasu boljiod Nejmara.

avatar
Rise up
Sunday, 26.06.2016
23:42

Belgija odusevila ali naravno moraju nastaviti ovako ako zele stici do kraja.Lepa i sadrzajna utakmica.Bice protiv Velsa samo takav mec.

avatar
juvealexx
Sunday, 26.06.2016
23:34

igraju lijepo ali imaju limitiranog trenera, conte ga je nadmudrio , ako im dođe portugal u 1/2 finalu santos će ih napraviti smiješnim , jer će igrati kao sinoć , potpuno zatvoreno i na kontre a u napadu je uvijek nepredvidivi ronaldo i quaresma ako zatreba s klupe

avatar
West London
Sunday, 26.06.2016
23:23

Igraju eden i kevin igra i belgija,nema pametovanja previše,mislim da mogu s ovakvom igrom do finala,jer se dižu s formom u pravo vrijeme,volio bi finale belgija-njemačka mada ovo je najneozvjesnije euro,svatko svakog dobija,stoga ništa se još nezz.

avatar
Nikola M.
Sunday, 26.06.2016
23:11

Azar oduševio. Svojim večerašnjim performansom je podsetio na onog Azara koji je preprošle sezone uzeo laskavo priznanje za najboljeg igrača PL. Povlačio kontre, driblao, prolazio po strani kao od šale i ulazio u šesnaesterac praveći ogromne probleme protivniku, uz to ubeležio asistenciju i postigao gol... Sve u svemu, vrhunski odigrano. Videlo se da je uživao večeras. Njegov najbolji meč u poslednjih ko zna koliko meseci. Dugo ovako nije odigrao. Ovo je stari, dobri Azar.

avatar
chaki
Sunday, 26.06.2016
23:03

Bravo Belgija,navijam za njih od pocetka,ako nemogu oni da osvoje onda neka bude Engleska ili Portugal...

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 26.06.2016
22:59

Kvalitet dosao do izrazaja u pravom trenutku,prve dve utakmice u grupnoj fazi su se malo gusili ali onu trecu su nekog pobedili mislim 3:0 i tu su se probudili.Nekako mi se cini da kada Azar igra na svom nivou taj tim mora da pobedi,a veceras je bio fenomenalan,motor tima,pravi kapiten.Bacuaji je zver,mora da ode u neki jaci klub jer je veliki potencijal i verujem da ce biti jedan od najboljih napadaca na planeti.

avatar
Steffi
Sunday, 26.06.2016
22:57

Mocna Belgija, idu u finale ako budu igrali kao veceras. Na tom delu zreba su ubedljivo najjaci. Igraju u polufinalu sa Poljskom.

avatar
chaki
Sunday, 26.06.2016
23:04

Po cemu sa Poljskom?

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 26.06.2016
23:46

Da li ce Di Marija odigrati dobru utakmicu ili ce Argentina ponovo izgubiti u finalu jer najbolji igrac Di Magija nije tu. :'D

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 26.06.2016
23:46

Pusti ga,veceras posle Cilea ce poceti opet da udara minuseve svima sto spomenu portugal,real,ronalda. :'D

avatar
Steffi
Sunday, 26.06.2016
23:29

Poljska ce da izbaci Portugal, a Belgijanci ce preko Velsa. Portugal je imao srece, bez pobede su stigli do 1/4

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 26.06.2016
22:56

Belgija ide do kraja,volio bi da oni osvoje,tako mlad a tako jak tim na svim pozicijama...

avatar
Gorčilo
Sunday, 26.06.2016
22:56

Gde je bio ovaj Azar cele sezone u PL? Belgija može do vrha. Imaju strašnu ekipu. Baš će biti interesantno kako će ga Konte upotrebljavati u Čelziju.

avatar
Chelsea-blue machine
Sunday, 26.06.2016
22:55

Maestro Eden Azar,jednostavno decko je pokidao.Sa druge planete !

avatar
Steffi
Sunday, 26.06.2016
23:29
avatar
Monday, 27.06.2016
01:02

Eden je BOG samo tako nek nastavi!!!

avatar
Lecter
Sunday, 26.06.2016
22:55

Odlicna utakmica,doktorska partija Azara podsjetio na pravog Azara.Belgija veoma sigurna,mogli su i ranije obezbijediti pobjedu.Madjari imali sansi kod 1:0,nisu zasluzili da izgube 4 razlike to je sigurno ali protiv ovakve Belgije nisu mogli,kaznili su na kraju sve greske.Otvoren im je put do finala ali ako ne ponove vecerasnju igru tesko ce biti protiv Velsa.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 26.06.2016
22:53

belgija-vels..ta utakmica mnogo obecava ali videcemo...vels osim bejla i remzija nema nekog igraca ko odskace ali igraju srcem i timski,dok je belgija na svim pozicijama pokrivena igracima svetske klase osim verovatno desni bek koji im je po meni slabiji od ostalih igraca...bejl je definitivno bolji od svih igraca belgije to je pokazao i na ovom prvenstvu a i uopste pokazuje

avatar
Chelsea-blue machine
Sunday, 26.06.2016
23:00

Bejl bolji od jednog Azara,De Brujnea ? Hahah,on je limitiran igrac.Ni upola k'o Eden.Uostalom bice ti jasno nakon cetvrfinala.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 27.06.2016
00:37

bejl dao 3 gola i namestio jedan ili 2 gola,doveo je vels na ep,odveo ih u cetvrtfinale...pogledaj mu samo statistiku iz prosle sezone u primeri...pa bejl kad je igrao u premijer ligi uspeo je da postigne preko 20 golova sa prosecnim igracima u totenhemu a azar to jos nije uradio

avatar
Herkules88
Monday, 27.06.2016
00:29

Tacno se vidi da utakmice Velsa nisi ni gledao vec si samo citao komentare na internet portalima ili slusao nase kvazistrucnjake u studiu rts-a, jer Bejl sem slobodnjaka nista nije pokazao, sve akcije Velsa krecu od Ramzija ali on nije placen 100 miliona pa nema marketing. Azar je mnogo bolji igrac od Bejla i to kazem ja kao navijac Arsenala, Bejl ima brzinu i jak sut, na malom prostoru je slab jer nema tehniku za razliku od Azara

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 26.06.2016
23:48

Ma kako da nije. Mozda je i 6 puta bolji... Mislim da u Realu nema igraca koji moze da parira mocnoj postavi Celsija koja je uspela da zavrsi u donjem delu tabele u nikad slabijoj sezoni PL. Ajde decko nemoj biti smesan... I sta cemo da da vidimo u 1/4 finalu? Pa Bejl je Miki Maus reprezentaciju doveo dotle. Azar ima 15 puta bolje saigrace. Dok je Geret pravi vodja, Azar ne moze da drzi formu duze od sezone, dokazao je to davno..

avatar
No ®ules
Sunday, 26.06.2016
23:25

Belgija ima mocan tim ali nemaju ni jednog igraca koji je bolji od Bejla.

avatar
Kralj Stiven
Sunday, 26.06.2016
22:52

Eden Azar podsetio na 2014/15 definitivno igrac utakmice,Belgijancima se otvorio zreb i sto je za njih veoma bitno podizu formu ( i po mene je bitno s obzirom da sam igrao da ce oni osvojiti EP ) iz meca u mec.Imaju toliko dobrih ofanzivaca da mogu da rotiraju kako god hoce uz naravno raspolozene Azara i Kevina.Vidim njih i Nemce u finalu eventualno Francuze samo zato sto su domacini.

avatar
Ramo Mahalbasic
Monday, 27.06.2016
15:36

Francuska je dosta ranjiva,cisto sumnjam da ce da prodju Engleze..

avatar
Sunday, 26.06.2016
22:51

Spustice ih Bejl na zemlju.

avatar
Steffi
Sunday, 26.06.2016
23:30
avatar
Monday, 27.06.2016
12:53

Nisu mi objavili odgovor za tebe, ali nije ni bitno.

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 27.06.2016
01:06

Ne verujem, ali biće vrh tekma svakako

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Sunday, 26.06.2016
22:50
avatar
Dr Ivica Iliev
Sunday, 26.06.2016
22:49

Hvala Bogu,konacno prava utakmica,za uzivanje!