Tri scenarija za Milan, jedan nerealan, dva će navijače baciti u očaj!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.03.2017.
09:15
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti na kraju. Kinezi ni blizu toga da obezbede novac, a čak i da postanu vlasnici, tek onda sledi neizvesnost!

BETA/AP Photo/Luca Bruno
BETA/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Milanova sudbina je i dalje neizvesna, sve je pomereno za april, ako Kinezi ne obezbede potreban novac i ne otkupe klub, moguća su tri scenarija.

Nijedan nije dovoljno dobar.

U prvom slučaju, Milan ima 200 miliona kapare, teško da bi to mogao da zadrži, ali bi u tom slučaju Kinezi otkupili jedan deo akcija, pa bi Berluskoni mogao da nastavi da traži investitore. U ovom slučaju, postavlja se pitanje, ako već nemaju da kompletiraju kompletno preuzimanje, kako bi sadašnji investitori, porodica Li, imali za nove igrače.

Druga varijanta je da Berluskoni zadrži tim i da nastavi da kupuje mlade i jeftine fudbalere. U tom slučaju bi recimo problali da dovedu Kontija iz Atalante, Bareku iz Torina kao i a zadrže Delofeua. Uz već oformljen nukleus poput De Šilja, Kalabrije, Lokatelija, Suasa, Okamposa, to bi bila mlada ekipa. Ali, u tom slučaju teško će zadržati Donarumu, a teško je verovati da će neki bolji igrač završiti u timu čija je budućnost u magli.

I u trećoj varijanti, koja je najmanje verovatna, Berluskoni bi uložio više. I dalje bi meta bili italijanski igrači, ali oni skuplji poput Bernadeskija ili Belotija. No, to je utopija, niti "Il Kavalijere" ima toliko novca, biti bi Fininvest porodična kompanija pristao na takvu avanturu. Ta vremena su prošlost, Berluskoni jednostavno ne može da se nadmeće sa bogatim vlasnicima sa istoka.

Njegova želja i dalje ostaje primarno da proda klub, ali sadašnji investitori su daleko od pouzdanih, pa zabrinutost ostaje.

Milan gubi veliki novac, odavno je izgubio prestiž u Italiji, i ove sezone Liga šampiona je nemoguća misija, pa će sve biti teže prodati klub za neku pristojnu cenu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rossonero-Beograd
Friday, 17.03.2017
14:27

Sve je ovo cirkus i velika agonija, svi znaju da su ovi Kinezi prevara i od tog posla nema ništa...dva su puta, Milan u daljem raspadu i na putu u Seriju B ili novi vlasnik i nova ulaganja...Berluskoni je digao ruke od Milana još pre 6 godina

avatar
mak_juventino
Friday, 17.03.2017
11:53

Berluskoni nema para ? Ne moze da ulozi 100-200 milki za pojacanja ? E svasta ! Da ne zeli , to je drugo , ali da ne moze , nikako !

avatar
BajaPapaja
Friday, 17.03.2017
11:03

Zasto je nemoguca misija?nVrhunski igrači se mogu dovesti za male pare, primeri BVB, Juve, Monako...da ne nabrajam. Niti veliko ulaganje garantuje uspehe, čitaj Siti...

avatar
MSSZRMK
Friday, 17.03.2017
10:49

Milan se neće dići još dugo ako nastave ovako jedino što valja tamo je Donaruma.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.03.2017
10:32

224. dan: Berluskoni ima para, kako da nema para, ali ima i ogromne troskove i kod njega vise ne postoji spremnost da ulaze, i to svakako treba postovati posle vise od tri decenije iako je samo cetvrt veka ulagao u nas sto je na indirektan nacin cak i sam priznao, ali ni on sam ne sme vise da mrcvari nas klub, tu nema dileme. Ipak verovatno postoji i cetvrta opcija ako ne i peta jer je prva opcija valjda jos uvek ta da ce Kinezi otkupiti ACM, ali ovo svakako ne obecava bila to sve prevara ili ne, a sva je prilika da jeste cak i ukoliko dodje do tog sudskog procesa sto bi tek bila agonija za sebe...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.03.2017
10:28

A ko ce znati ako ne ja. Treca kapara je ostavljena za sledecu nedelju, Fininvest se slozio sa tim da se saceka jos malo, a sada kao datum za zavrsavanje posla figurira sedmi april- brzo ce to, tri nedelje ce proci ocas posla...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.03.2017
10:24

Berluskoni je najkasnije u sredu trebao da dobije trecu kaparu, ko vise zna sta se desava sa tom pricom. Ovo za Donarumu je suvisno i komentarisati, decko ti je ocigledno postao velika opsesija, a ta konstatacija da Silvio nema para bi bila tuzna da nije smesna. Drugo je sto kod njega vise ne postoji spremnost da ulaze (kao ranije), i to treba postovati, ali ni on ne sme vise da mrcvari klub. Ipak verovatno postoji i cetvrta opcija ako ne i peta jer je prva jos uvek da Kinezi otkupe klub, ali ovo svakako ne obecava bila to sve prevara ili ne.