Traži se Frenk Lampard - Nalazaču sledi nagrada!

Autor: Miloš Marković
petak 02.01.2015.
12:08
Izvor: Sportske.net

Slučaj engleskog fudbalera, zvanično igrača Njujork Sitija na pozajmici u Mančesteru, izaziva ogromnu pažnju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Zatalasala se engleska javnost još kada je postalo jasno da će Frenk Lampard napuistiti Čelsi.

Navijači londonskog kluba su patili na rastanku, žal je prerastao u ogorčenje kada su saznali da se Lamps vraća iz Amerike, i to u redove šampiona Englske, u Mančester Siti.

Kao filijala engleskog kluba, američka ekipa je u slučaju Frenka Lamparda poslužila kao prigodan način da se zaobiđe finansijski fer-plej, engleski klub nema nikakvih finansijskih obaveza prema iskusnom fudbaleru.

Takođe, bio je to i način da se navijačima Čelsija donekle, reklo bi se, zamažu oči, da 'izdaju' ne naozuv pravim rečima.

Svojim igrama u redovima Mančester Sitija, Lampard je pokazao i da kao vremešni fudbaler i dalje može da ima veoma važnu ulogu na terenu. Potvrdilo se to još jednom, na poslednjoj utakmici protiv Sanderlenda, kada je svom timu doneo pobedu pogotkom u 73. minutu.

Koliko je važan ekipi potvrdio je još jednom i Manuel Pelegrini, koji je ujedno rekao da Lamps produžava boravak u Engleskoj.

"Ljudi me pitaju da li me je impresionirao Frenk Lampard, ja im odgovaram da je jednostavno nemoguće ostati imun. Videli ste gol, takve postiže svoje čitave karijere, on je veoma bitan igrač za ovaj tim, to će i ostati do samog kraja ove sezone!", bio je jasan Pelegrini.

Ovakve vesti izazvale su bes preko bare, navijači Njujorka su reagovali nezadovoljni činjenicom da njihov igrač nije ni minut odigrao u Sjedinjenim američkim državama.

Shodno tome, izdali su svojevrsnu poternicu.

Zvanična navijačka grupa američkog kluba izdala je i saopštenje, izražavajući svoje nezadovoljstvo.

"Mnogi navijači, uključujući i naše članove, odlučili su da podrže tim, da kupe sezonske karte i navijačke rekvizite pod utiskom da će Lampard nakon Nove godine doći u Njujork, ne da će ostati u Mančesteru. Mnogi navijači su s pravom ljuti zbog najnovijeg razvoja situacije i mi ćemo podržati svaki način da se javno izrazi nezadovoljstvo zbog ovakve odluke."

"Do sada smo podržavali klub bezrezervno, ali ovakvu odluku ne podržavamo, kao ni utisak koji se stvorio u vezi toga da je Njujork Siti u podređenom položaju u odnosu na engleski klub.",
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke