Tragedija spojila nespojivo, Englezi slavili na "Vembliju"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.11.2015.
22:53
Izvor: Sportske.net

Utakmica koja bi u svakoj drugoj situaciji ponela epitet "rata svetova" pretvorila se prijateljski susret iskonskih neprijatelja koji je engleskoj naciji poslužio kao prilika da oda počast žrtvama terora u Parizu i podrži francuski narod.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Engleske i Francuske odigrana je večeras na "Vembliju" u ambijentu koji je predstavljao reakciju na terorističke napade koji su se pre četiri dana dogodili u Parizu.

Domaćin večerašnje utakmice slavio je sa 2:0 (1:0) ali je rezultat ostao u drugom planu zbog činjenice da je velika ljudska tragedija uspela da spoji nespojivo što se moglo videti na "Vembliju".

Velelepni objekat i luk iznad njega bili su obojeni u boje francuske zastave, a poruke podrške francuskom narodu bile su ispisane na svakom koraku.

Posebno dirljiv momenat dogodio se prilikom intoniranja francuske himne kada je čitav stadion zapevao "Marseljezu" i tako poslao nedvosmislenu poruku teroristima da ljubav i zajedništvo pobeđuju zlo koje seju po svetu.

Imajući u vidu da reprezentativci Francuske nisu ni želeli da igraju večerašnji meč, mora se priznati da rezultat večerašnjeg duela i nema neki bitniji značaj.

Pomenućemo da je vodeći pogodak za Engleze postigao Dele Ali u 39. minutu i to na spektakularan način. Konačan rezultat postavio je Vejn Runi u 48. minutu nakon asistencije Rahima Sterlinga.

Obe reprezentacije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje će biti održano narednog leta.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke