Toti se oprašta od svoje Rome, legende stižu na ''Olimpiko''!

Autor: Beta Beta
subota 27.05.2017.
13:01
Izvor: Beta

Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti odigraće u nedelju poslednju utakmicu za taj rimski klub.

Beta/Ettore Ferrari/ANSA via AP
Beta/Ettore Ferrari/ANSA via AP

Povezane vesti

Četrdesetogodišnji Toti je celu karijeru proveo u Romi, za 25 sezona odigrao je 785 utakmica i postigao 307 golova.

On je rekao da će od ponedeljka biti spreman za nove izazove, pošto najverovatnije neće preuzeti neku funkcionersku ni trenersku ulogu u klubu.

Toti nikada nije igrao u četvrtfinalu Lige šampiona, najbolji plasman u takmičenju za Zlatnu loptu bilo mu je peto mesto, ali ga legende fudbala Pele i Dijego Maradona smatraju jedinim od najboljih igrača u istoriji.

"Toti je svojevremeno bio najbolji fudbaler na svetu",
rekao je Brazilac, dok je Argentinac otišao korak dalje: "Toti je bio i ostaće najbolji fudbaler kojeg sam ikada video".

Toti je najbolji strelac i igrač sa najviše utakmica u istoriji Rome, sa kojom nije ostvario zapaženiji uspeh, osim što je osvojio šampionsku titulu i dva Kupa Italije. Sa reprezentacijom Italije osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Roma će u nedelju na rasprodatom Olimpiku igrati protiv Đenove, utakmicu poslednjeg kola italijanskog prvenstva, a od Totija će se oprostiti brojni igrači, poznate ličnosti, navijači, ali i nekadašnje zvezde Rome Gabrijel Batistuta, Vinčenco Montela i Antonio Kasano.

Toti

Ulaznice su rasprodate za 24 sata, a očekuje se da će Toti odigrati nekoliko minuta.

"Sećam se u Rimu, kada smo bili deca, Toti je već bio Toti, sa osam godina. Svi su znali koliko je jak, svi su pričali o njemu i već  tada svi su od njega imali velika očekivanja",
rekao je bivši fudbaler Lacija i Milana Alesandro Nesta.

Toti je svojevremeno imao ponudu Real Madrida, ali nije želeo da ostavi bordo dres sa brojem 10.

"On je svoje srce ostavio Romi, a mogao je da igra bilo gde. On je izuzetan igrač", rekao je Žeremi Menes, koji je igrao sa Totijem u Romi od 2008. do 2011. godine.

Reči hvale za Totija ima i njegov saigrač od 1997. do 2005. godine Vensan Kandela.

"On je jedan od najboljih, medju prvih 10 igrača u poslednjih 30 godina bez sumnje. Zidan, Pirlo... Posle njih nema takvih"
, rekao je svetski prvak sa Francuskom iz 1998. godine.

Ove sezone Toti nije mnogo igrao, ali su ljubitelji fudbala mogli da vide da su njegova dodavanja i golovi i dalje dodavanja i golovi "Zlatnog dečka", "Velike bebe" i "Kralja Rima", kako su mnogi zvali Totija, koji je oduvek voleo samo fudbal, Romu i Rim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 27.05.2017
14:50

ovo je igračina mogo je otić di je tio ,ali osto je u klubu za manje pare ,znao je da se neće naosvajat trofeja ,ali veznjak je bio odličan i zato je velik osto posle pape najjači čoek u rimu

avatar
Saturday, 27.05.2017
13:57

neka nova vremena

avatar
Saturday, 27.05.2017
14:51

sta bi to trebalo značit

avatar
Saturday, 27.05.2017
15:36

to bi trebalo značit da dolazi vreme sa igracima bez zvucnih imena,bez legendarnih statusa kod navijaca. penzionisanjem Alonsa,Lama,Lamparda,Tottija fudbal nece vise biti isti

avatar
Captainfantastic
Saturday, 27.05.2017
13:04

Kip ispred Olimpika za njega.

avatar
Saturday, 27.05.2017
14:50
avatar
Saturday, 27.05.2017
16:25

za tebe kip ispred Laze Lazarevica