Tores, sad se pokaži!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.09.2014.
11:17
Izvor: Sportske.net

Milan večeras otvara vanredno kolo "Serije A" u Empoliju, Inzagi će za razliku od meča sa Juventusom napasti od prvog trenutka. Tores starter, protiv njega statistika kada su u pitanju debiji Španca u Atletiku, odnosno Čelsiju.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Fernando Tores će večeras na "Kastelaniju" debitovati kao starter u timu Milana. Naime, Španac će predvoditi "tridente" sa Hondom i Menezom protiv Empolija, a jasna je namera Inzagija da rehabilituje ofanzivu posle zamerki na formaciju protiv Juventusa kada se Milan branio na momente i bunkerom.

Tores je u toj utakmici ušao u finišu, ali je bilo malo vremena da nešto pokaže, pa će sudar sa novajlijom u Seriji A biti prilika da otvori svoj golgeterski konto u Italiji.

Međutim, ne sme da gleda u prošlost, naime, Tores nikada nije dao gol, na debiju za prethodne klubove, kada je igrao od početka. Doduše, Liverpul je slavio protiv Vile, ali se Tores nije upisao.

On je debitovao protiv Leganjesa u Segundi za "Jorgandžije" u maju 2001. Atletiko nije slavio, a Tores je za prvenac sačekao do sledeće nedelje i duela sa Albaseteom.

U Čelsiju je na debiju izgubio baš protiv Liverpula, međutim sve to ne znači baš ništa. Milan je slavio u prva dva meča, kako smo i rekli, Juventus nije merilo, učiniće sve da savladaju Empoli koji je doneo bod iz Ćezene u subotu.

Inače Empoli nikada nije pobedio Milan, devet mečeva, četiri remija i pet pobeda Rosonera. Poslednja je bila pre šest sezona, 3:1, prva osamdesetih kada su Emilijani debitovali u eliti, a Milan dobio sa 3:0. Masaro, Barezi i Pjer Paolo Virdis su tada bili strelci za goste.



U ovom vanrednom kolu Serije A, vodeći tandem će tražiti i četvrtu pobedu. Juventus je apsolutni favorit protiv Ćezene, Alegri će verovatno mešati karte, a Roma ide u Parmu.

Ali, biće vremena o tome da pričamo sutra, utakmica između Empolija i Milana počinje večeras od 20:45



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke