"Torcida" prekida meč u Skadru!?

Autor: Boban Filipović
sreda 05.10.2016.
18:08
Izvor: Sportske.net

Hrvatski mediji prenose vest da će navijači splitskog Hajudka učiniti sve da se kvalifikaciona utakmica između Kosova i Hrvatske ne odigra.

Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds
Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds

Povezane vesti

Ne, nije u pitanju to što su osnovači Hajduka braća Kaliterna bili Srbi. Taj istorijski podatak većina sadašnjih pristalica 'Torcide' ili ne zna, mada pre će biti ne želi da prihvati kao istorijsku činjenicu.

Reč je o njihovoj dugogodišnjoj borbi protiv Fudbalskog saveza Hrvatske, a poslednja velika akcija koju su izveli tokom te borbe bio je pokušaj prekida meča protiv Češke u Sent Etjenu na minulom Evropskom prvenstvu. Podsetimo, taj prekid je izuzetno loše delovao na hrvatske reprezentativce, koji su od trenutka prekida do kraja ispustili dva gola prednosti i meč je završen rezultatom 2:2. Osim toga, setimo se i 'svastike' sa 'Poljuda' na utakmici kvalifikacija za EP protiv Italije, koju takođe možemo da svrstamo u diverziju usmerenu protiv Saveza.

Sada 'Torcida' planira sličan scenario da primeni i sutra uveče u Skadru na utakmici kvalifikacija za Mondijal u Rusiji.

"To nisu glasine, nego informacije koje operativnim radom skupljamo sa raznih strana. Kada se one potvrde sa više mesta, šaljemo ih organizatorima. Ne želimo da izlazimo sa detaljima da ne bismo ugrozili rad policije. Ako svako odradi svoj posao biće u redu", rekao je poverenik HNS-a za bezbednost Miroslav Marković Jutarnjem listu.

On je dodao da se za bezbednost brinu albanska i kosovska policija, kao i da veruje da će svaki incident biti sveden na minimum.

"Postoji informacija da se planiraju neredi, ali ne mogu da kažem koliko je ozbiljna. Imamo odličnu saradnju sa policijom"
, poručio je Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maher77
Wednesday, 05.10.2016
20:07

hajduk nisu osnovali braca kaliterna,vec samo jedan od njih drugi je bio predsjednik i trener, a jos manje su oni bili srbi.dakle hajduk su osnovali splitski studenti u pragu(vjekoslav ivanišević,fabijan kaliterna,lucijan stela i ivan šakić),radi vasih citatelja nemojte prenosit informacije s kurira, informera,telegrafa i slicnih,ja kad ih otvorim osjetim kako mi iq rapidno pada i puknem si dva,tri samara da dođem sebi.hvala

avatar
Denis Split
Wednesday, 05.10.2016
19:14

Osnivaci Hajduka su splitski studenti koji su klub osnovali u Pragu.

avatar
Realan tip
Wednesday, 05.10.2016
20:18

Hahahahaha, jeste, a hrvati najstariji narod na svijetu. Osvjestite se jednom i prestanite da lazete sami sebe!

avatar
Ninoslav Krejic
Wednesday, 05.10.2016
18:46

Ako je ovo istina bas me cudi ako do ovoga dodje.Pa ova dva naroda su prijateljska

avatar
StefanCZVYNWA
Wednesday, 05.10.2016
18:40

Tako i treba,svi znamo da je Hajduk srpski klub i da smo ga dali Hrvatima a oni za uzvrat nama njihov partizan!