Tomović: "Odbrana Fiorentine odlično funkcioniše"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 28.09.2016.
16:52
Izvor: Sportske.net

Nenad Tomović, fudbaler Fiorentine, jedan je od ključnih fudbalera tog tima na startu ove sezone.

Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine dobro su započeli novu sezonu u Seriji A. Iako su na otvaranju sezone poraženi od šampiona Juventusa, igrači kluba iz Firence su u narednih pet mečeva na četiri bili nesavladani i jedan od najzaslužnijih za to je srpski fudbaler Nenad Tomović. 29-godišnji defanzivac, koji je odigrao svaki od 540 minuta na svim utakmicama Fiorentine u novoj sezoni, objasnio je šta je to novo u njegovoj ekipi, koja je sada znatno čvršća u igri u odbrani.
 
"Ove godine smo promenili fazu odbrane i jedan od glavnih ciljeva nam je, da u odnosu na prošlu sezonu, drastično smanjimo broj primljenih golova. Za sada nam ide odlično, pogotovo kod kuće gde još nismo primili gol i uz Juventus smo trenutno primili najmanje golova u prvenstvu. Kolektivno se odlično pomeramo i samim tim odbrana deluje sigurnije. Velike zasluge idu i napadačima koji se dosta žrtvuju u odbrani" - kaže Tomović.
 
Za dobre partije ove sezone i navijači Fiorentine su takođe imali svoje zasluge.
 
"Navijači su do sada uvek bili tu i davali su nam veliku podršku. Naravno uz naše dobre rezultate rastu i njihove ambicije, ali dešava se i da dobijamo kritike"
- rekao je Tomović.
 
Pored dobrih igara u odbrani, Tomović je u dosadašnjem delu sezone uspeo da zabeleži i jednu asistenciju.
 
"Moj glavni cilj je odbrana. Ja sam najsrećniji kada ne primimo gol. Asistencija je bila protiv Rome, gde sam se našao u pravom trenutku pred protivničkim golom. Ostavio sam povratnu loptu za Badelja koji je majstorski, preciznim udarcem, poslao loptu u mrežu" - objasnio je Tomović.
 
Fiorentina se ove sezone takmiči u Ligi Evrope i u drugom kolu grupe J, u Firenci dočekuje azerbejdžanski Karabah.
 
"Posle remija u Solunu svakako da očekujemo sva tri boda. Igramo na našem terenu i poštujemo protivnika, ali naš cilj je jasan, a to je prvo mesto u grupi" - zaključio je Tomović.
 
Meč Fiorentina – Karabah igra se u četvrtak od od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke