Tomović: "Čast je nositi kapitensku traku Fiorentine"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.01.2017.
20:20
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Fiorentine pobedom nad Kjevom u Kupu Italije započeli su takmičenje u 2017. godini, a još jednu odličnu partiju prikazao je Nenad Tomović.

Beta/Claudio Giovannini/ANSA via AP
Beta/Claudio Giovannini/ANSA via AP

Povezane vesti

Fiorentina je sa 1:0 slavila protiv tima iz Verone u veoma zanimljivoj utakmici, koju su obe ekipe završile sa po desetoricom igrača na terenu. Tomović i saigrači su do pobede došli u nadoknadi vremena iz penala, koji je precizno izveo Filipo Bernardeski.

Prema prvobitnom planu, Fiorentina je prvu utakmicu ove godine trebalo da odigra u nedelju, ali je njeno gostovanje Peskari odloženo zbog snežnih padavina.

"Uvek su najteže prve utakmice posle pauze, posebno što je zbog odložene u prvenstvu, prva došla u Kupu, gde je nemate pravo na grešku. Važno je da smo startovali pobedom, a još važnije da smo prošli u četvrtfinale. Za nas je ta utakmica već prošlost, imamo vremena da se dobro pripremimo za utakmicu sa Napolijem, koji nam je poslednjih godina veliki dužnik" rekao je Tomović.

Srpski fudbaler je na poslednje tri utakmice nosio kapitensku traku Fiorentine, što je velika čast za svakog fudbalera.

"Ovo mi je već peta utakmica na kojoj nosim traku, a treća u nizu. Mnogo mi znači, za mene je ogromna čast biti jedan od kapitena Fiorentine. Prvi kapiten je Gonsalo, drugi je Borha Valero, a treći sam ja" otkriva Tomović.

Naredna utakmica koja čeka fudbalere Fiorentine jeste veliki derbi sa Juventusom, koji je na programu u nedelju od 20.45 u Firenci. Pred taj duel, 'Stara dama' drži čelo tabele sa 45 bodova, dok je Fiorentina na devetoj poziciji sa 27.

"Za naše navijače je to jedna od najbitnijih utakmica u sezoni, s obzirom na to da se zna koliki je rivalitet dva kluba. Juve je favorit u ovom meču, ali i generalno prvi favorit za titulu. Mislim da i mi imamo svoje šanse u nedelju i siguran sam da ćemo uspeti da napravimo pozitivan rezultat" kaže srpski fudbaler.

Tomović boje Fiorentine brani od 2012. godine i od tada je upisao više od 100 nastupa. Prethodno je igrao za Crvenu zvezdu, Rad, Đenovu i Leće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke