'Tobdžije' očitale lekciju šampionu na 'Etihadu'!

Autor: Boban Filipović
nedelja 18.01.2015.
18:51
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje na poslednjem meču nedeljnog programa 22. kola Premijer lige, Arsenal je slavio kao gost kod Mančster Sitija, prvi put u poslednjih pet godina kada su prvenstveni dueli ovih rivala u pitanju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

'Građani' nešto agilniji na startu, međutim ta inicijativa protiče bez većih šansi.

Arsenal retko prelazi na protivničku polovinu, ali jedan izlet iz 23. minuta se i te kako isplatio.

Opstrukcija igre kapitana domaćih Vensana Kompanija u svom šesnastercu, Naćo Monreal se odbio od belgisjkog štopera u pokušaju da odigra dupli pas, a sudija Din pokazje na belu tačku.

Odgovornost preuzima Santi Kasorla, Džo Hart je pročitao gde će Španac da šutira, ali lopta ipak završava u mreži, 0:1.

Do poluvremena se rezultat nije menjao, ostatak prvog dela igre proteako je u jalovoj dominaciji Sitija.

Pelegrinijevi puleni kreću žestoko u nastavku, Jovetić je zamenio Milnera, Arsenal je preživeo pet-šest minuta opsade svog gola, nakon predaha dobru šansu imao je Ramzi, ali njegov udarac ide preko gola.

Na isteku sata igre Pelegrini na teren šalje Lamparda umesto Fernandinja, Venger odgovara uvođenjem Tomaša Rosickog umesto Oksa Čembrelena.

Iskusni češki vezista kao da je taličan, samo što je ušao u igru Arsenal je duplirao prednost.

Santi Kasorla izvodi prekid sa leve strane, odbrana aktuelnog šampiona Engleske je zaspala, Olivije Žiru se poklonio, 0:2.

Britain Soccer Premier League

Negugo potom Aleksis Sančez je udarcem sa distnace stavio Harta na nova iskušenja, ali se golman Sitija nije dao prevariti.

U poslednjih 15 minuta igre na terenu je i Edin Džeko, 'Dijamant' je ušao umesto Hesusa Navasa, ali ni to nije dalo naročit efekat.

'Pujo' Jovetić je na destak minuta pre kraja imao priliku da donese neizvesnu završnicu, međutim, biva izblokiran.

U samom finišu pokušao je i Kompani glavom nakon kornera, promene nema, mreža Ospine ostaje netaknuta, odmah na drugoj strani Belgijanac intervencijom u poslednji čas sprečava katastrofu, ostalo je 0:2.

Golove sa 'Etihada' pogledajte OVDE.

Aleksandar Kolarov ponovo nije igrao, ceo meč je presedeo na klupi za rezerve.

Arsenal se sa ova tri boda penje na peto mesto na tabeli, Mančester Siti ostaje na drugoj poziciji sa pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Čelsi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ness&asnl
Sunday, 18.01.2015
19:53

Kazorla igrac utakmice,ne zbog gola vec zbog zalaganja u kreaciji igre,a i u odbrani.Lopta je cini mi se konstantno bila u njegovom posedu cime je otklanjivao opasnost ispred svog gola.Ipak Arsenal ako je po necemu poznat jeste vezni red i posed lopte.Toga nije bilo danas sto bi trebalo da znaci da Venger mora doneti kvalitet na tom planu da bi se mogao Arsenal ravnopravno nositi sa velikim klubovima.Srecom Siti je danas bio neverovatno los, i jasno je da se sa ovom igrom ne mogu nositi sa Barselonom LP, a i sa Celzijem u PL.

avatar
ChelseaFan
Sunday, 18.01.2015
20:22

Maestrorija Casorlee nad Lampardom (izdajnikom plavaca)