To su mere štednje, Venger zaradio i na deviznom kursu!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 29.01.2015.
09:44
Izvor: Sportske.net

Francuz ima oko za talenat, a poseban talenat za uštedu novca. Pokazalo se to i na Paulistinom primeru.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Svestan da će morati da uloži novac u januarskom prelaznom roku, Arsen Venger je i pre početka zimske pijace nagovestio da će biti aktivan na tržištu.

Ono što ga zanima jeste jačanje deficitarnih pozicija, tako je i delovao, doveo je Gabrijela Paulistu, fudbalera Viljareala.

Dogovorio je ovaj transfer Arsen Venger još početkom nove godine, ali ga je zvanično realizovao tek nakon više od dve nedelje. Razlozi?

Moglo bi se reći da su finansijske prirode.

Naime, poznat kao izuzetan štediša, čovek koji ima veliko poverenje finansijski zabrinutog rukovodstva Arsenala, francuski stručnjak je stava da su fudbaleri u današnje vreme preplaćeni, retko odstupa od svojih principa kada je trošenje novca u pitanju.

Donekle se promenio, videli smo to na slučaju mesuta Ozila, kasnije i Aleksisa Sančeza, ali na defanzivcu Viljareala smo jasno uočili da Venger i dalje vodi računa o novčaniku.

Naime, da je doveo Paulistu 07. januara kada je i uspostavljen dogovor, Arsen Venger bi na ovaj transfer za ugovorenih 18 miliona evra utrošio 14.1 milion funti. Oscilacije u kursu omogućile su Vengeru da za samo dvadesetak dana rukovostvu svog kluba uštedi značajnih 700 hiljada funti, koliko je kursna razlika u odnosu na početak meseca, kao što možete videti na slici.


paulista

Zna se, kod Vengera je banka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Topdzija u srcu
Thursday, 29.01.2015
11:03

zar je Arsenalu toliko stalo do tih 700 000,klub koji zaradjuje desetine miliona.Msm da nije do toga,vec do radne dozvole,mozda se ona cekala duze.

avatar
dock
Thursday, 29.01.2015
11:16

kako se svi razbacuju tudjim novcem...ccc. da, 700.000 je bas nista.