TITULA ZA RONALDA! Portugalci vladaju Evropom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.07.2016.
23:33
Izvor: Sportske.net

Više puta otpisivani tokom šampionata, mnoge iritirali svojom igrom u proteklih mesec dana, ali oni su od večeras - ŠAMPIONI EVROPE! Podvig je još veći kada se zna da su ga u finalu izborili bez svog najboljeg fudbalera!

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

ISTORIJSKA titula za Portugal!

Reprezentacija ove zemlje večeras je u finalu Evropskog prvenstva savladala domaću Francusku na ''Sen Deniju'' u Parizu sa 1:0 posle produžetaka, pošto je u regularnom toku meča rezultat bio 0:0.

Gol odluke postigao je Eder početkom drugog produžetka, a finale je obeležila i povreda najboljeg igrača Portugala Kristijana Ronalda u uvodnom delu meča!

Prva velika prilika viđena je u 10. minutu utakmice, kada je Paje asistirao Grizmanu, ovaj odlično gašao pod prečku, ali je Rui Patrisio još boljom intervencijom izbio loptu u korner i sprečio vođstvo ''Trikolora''.

A onda šok, Kristijano Ronaldo u suzama na terenu!

Posle jednog oštrijeg starta Pajea na sredini terena, Ronaldu je stradalo koleno, zbog čega se ubrzo srušio na teren u suzama, čekajući lekarsku pomoć. Nekoliko minuta je trajala nada da će se najbolji fudbaler Portugala vratiti u igru, što je on i učinio, ali je ubrzo i definitivno shvatio da ne može.

Ponovo suze i definitivan kraj za Ronalda kada je u pitanju večerašnje finale.

Beta/AP Photo/Martin Meissner

paje

Svi su na stadionu bili u šoku, kao i sami akteri na terenu, pa je sama utakmica od tog trenutka pala u drugi plan...

Do kraja poluvremena i nije bilo većih prilika za gol, iako su Francuzi i dalje imali blagu inicijativu, pa je kompletan utisak posle prvih 45 minuta bio razočaravajući.

U 59. minutu, odlična akcija Koman-Grizman, ali najbolji strelac šampionata šutira pravo u golmana Rui Patrisija, iskosa sa leve strane.

To je bio uvod u još konkretniju i opasniju akciju istog tandema sedam minuta kasnije. Koman je ovoga puta centrirao sa leve strane, Grizman je pobegao Gereru i udarcem glavom poslao loptu tik iznad prečke.

Portugalci i dalje bezopasni, a nova opasnost pred njihovim golom viđena je u 75. minutu, kada je i Žiru pripretio golu rivala, udarcem iskosa sa leve srane, ali je i ovoga puta golman Rui Patrisio izašao kao pobednik!

Beta/AP Photo/Michael Probst

grizman ziru

Bilo je to sve što smo videli od Žirua, pošto ga je dva minuta kasnije zamenio Žinjak, a selektor Portugala je uzvratio uvođenjem napadača Edera umesto Renata Sančeza.

I samo minut kasnije, iznenadna opasnost pred golom Lorisa. Prvo je Nani sa desne strane uputio (centar)šut pod prečku, Loris je odbio loptu do Kvarežme, koji šutira iakosa sa leve strane, ali ponovo francuski čuvar mreže otklanja opasnost.

Ušli smo u sam finiš regularnog toka meča, kada je zapretio i Sisoko, snažnim udarcem sa distance, ali ni on nije uspeo da svlada Patrisija.

I kada smo svi čekali da sudija Klatenburg označi kraj regularnog toka meča, Francuzi su imali najbolju priliku da reše ovaj meč! Evra je sa leve strane uposlio Žinjaka, ovaj se sjajno oslobodio Pepea, ali je umesto mreže - pogodio stativu!

Igrao se 92. minut utakmice...

U pauzi pred početak prvog produžetka, Kristijano Ronaldo se vratio na teren da pruži podršku svojim drugovima, a oni su u 104. minutu mogli i do vođstva posle kornera sa desne strane, kada je Eder bio najviši u skoku, ali je Loris opet sačuvao mrežu.

Ostalo je 0:0, ušlo se u poslednjih 15 minuta.

A tek što je počeo drugi produžetak, Portugalci su iznudili slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, izveo ga je Gereiro, a prečka je spasila Francuze!

Ali, samo minut kasnije, usledio pravi šok za domaćina! Odlična akcija sve hrabrijih Portugalaca, Eder je sa preko dvadeset metara raspalio po lopti i poslao je u donji desni ugao Lorisovog gola - 1:0 za Portugal!!!

Veliko slavlje na klupi Portugala, gde smo opet videli suze kod Kristijana Ronalda, ovog puta - radosnice.

Selektor ''Trikolora'' Didije Dešam je odmah reagovao uvođenjem svog poslednjeg aduta Marsijala, koji je zamenio Sisoka.

Međutim, u preostalih desetak minuta, domaći nisu uspeli da se oporave od šoka, niti da više stvore iole ozbiljniju priliku za izjednačenje.

Portugal: Rui Patrisio, Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro, Karvaljo, Renato Sančez (Eder od 79.), Silva (Mutinjo od 66.), Žoao Mario, Nani, Ronaldo (Kvarežma od 25.)

Francuska: Loris, Sanja, Koščelni, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sisoko (Marsijal od 110.), Paje (Koman od 58.), Grizman i Žiru (Žinjak od 78.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak