Tijeri Anri - Povratak Kralja

Autor: Miloš Marković
utorak 02.12.2014.
11:57
Izvor: Sportske.net, Miloš Marković

Sa svim efektima holivudskog blokbastera može se najaviti povratak Tijeri Anrija. Ako ne u Arsenal (za sada), onda barem u Evropu.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young

Povezane vesti

Tijeri Anri je ona ličnost u svetu fudbala koja nema neprijatelje.

Gospodin, fudbalski džentlmen, osvojio je celokupnu fudbalsku javnost, sve ljubitelje ovog prelepog sporta bez obzira koju boju dresa podržavaju.

Proslavljeni Francuz je igrao za ukupno pet klubova tokom svoje bogate karijere, ali legenda ovog napadača vezuje se za londonski Arsenal, klub u kome zauzima kultni status, kako na terenu, tako i na tribinama.

U stvari, i ispred stadiona. Statua u čast ovog čoveka dovoljno govori o tragu koji je ostavio u klubu koji ga je za života uveo u legendu, krunisao ga u kralja.

Tijeri Anri je najbolji strelac u istoriji kluba, najbolji fdubaler Arsenala IKADA po mišljenju navijača koji su ga smestili na prvo mesto liste od 50 najboljih fudbalera kluba, objavljenoj na zvaničnom sajtu kluba. Jedinstven po mnogo čemu, a naročito po svom lepršavom stilu igre, neponoljivoj lakoći postizanja golova, Francuz je postao idol omladine, fudbalski uzor.

Gde god da je odlazio, u Arsenal se vraćao.

Možda i jedini fudbaler kome se nikada nije zamerilo to što je otišao u Barselonu, Anri se u dva navrata kao pozajmljeni fudbaler Njujorka vraćao u London. Da li je vreme za treću sreću?

Svakako, navijači se tome nadaju. Potajno se verovatno nada i Arsen Venger, iako mesto u timu ovom veteranu ne može da ponudi ovoga puta. No, najavio je – Anri će se sigurno vratiti!

„Anri je Arsenalov čovek. Najbolje trenutke karijere je proveo ovde. Sigurno će se vratiti jednog dana. U kojoj ulozi, to ne znam.“, rekao je Arsen Venger, svestan Anrijevih reči da bi voleo jednog dana da preuzme klupu svog voljenog kluba.

„On ima sve kvalitete za ovaj posao, ali mora da razmisli želi li svoj život da posveti ovom pozivu. To će i uraditi, zato i jeste poručio da će dobro razmisliti o odluci šta će raditi dalje. Sumnjam da u svojoj 37. godini ima želju da se vrati da igra u Premijer Ligi.“

„Omogućio sam mu da debituje sa 17 godina, sada ima 37. To je 20 godina takmičarskog fudbala. Anri zaslužuje poštovanje za sve što je ostvario.“, istakao je Venger.

Istina, pred Anrijem je svakako teška odluka. Emotivna pre svega.

Dobio je ponudu Bordoa, dobiće ih još. Ima mogućnost da ode kod svog druga Sanjola, bilo kao trener ili igrač. U njegovim nogama i dalje ima magije, definitivno nije lako prelomiti. Da li da se 'kali' u trenerskom poslu negde van svoje kuće? Venger mu je prećutno ponudio sve što poželi, vrata stadiona Emirejts će zauvek biti otvorena za ovog čoveka. Kada će kroz njih kročiti, pitanje je vremena.

Stoga, navijači Arsenala, ne brinite. Kralj će vam se vratiti. To je sigurno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke