Tevez - Čovek koji pravi razliku!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.09.2014.
10:41
Izvor: Sportske.net

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom kada je Karlitos stigao u Juventus. Kupljen praktično na "sezonskom sniženju" Argentinac je "crna beštija" za odbrane u "kalću". Sada u Juventusu čine sve da ga spreče da se vrati u Boku!

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Pričalo se, "praviće probleme", "odigraće dobro polusezonu, a onda će želeti da se vrati kući" i slične stvari, kada je za svega 9 miliona Tevez stigao u Juventus. Taj transfer je narastao na 12, slobodno se može reći da je direktor "Bjankonera", Bepe Morata napravio transfer decenije dovođenjem ovog napadača u Seriju A.

Prošle godine u rekordnoj sezoni Juventusa koja je rezultirala titulom, Karlitos Tevez je u šampionatu postigao 19 golova i imao 7 asistencija. Takve brojeve u Italiji nema niko.

Letimični pregled golova pokazuje da je on obično otvarao rivala i postizao odlučujuće golove. Recimo, Tevez je već u prvom kolu dao gol Sampdoriji i odlučio meč na "Marasiju", pa je u četvrtom načeo Veronu u pobedi od 2:1.

Dao je oba gola za Juventus u Firenci, kada su vodili sa 2:0, a domaćin okrenuo u poslednjih pola sata i pobedio. Odmah je iduće nedelje kaznio Đenovu, opet je dao oba gola u pobedi od 2:0.

I tako dalje, da ne nabrajamo iz prošle sezone, njegove asistencije su takođe odlučivale, recimo ona posle koje je Pogba doneo pobedu u gradskom derbiju.



Čovek - tim je nastavio u istom stilu i ove sezone, dobio je meč u Milanu, načeo Atalantu, dao oba gola Malmeu u Ligi šampiona. Sada je trenutno na proseku od gola po utakmici, takve brojke imala su samo dvojica igrača u istoriji Juventusa, zanimljivo obojica vlasnici "desetke" na leđima, Platini i Del Pjero.

Karlos Tevez ima 30 godina, zalog je Juventusove dominacije u Seriji A i jedan od najboljih svetskih napadača. Plaćen je oko 4.5 miliona neto po sezoni, najviše u Juventusu, ali manje od recimo De Rosija i "Pipite" Iguaina.

Ima ugovor još dve sezone, ako želi nešto da zaradi Juve bi morao da ga pusti narednog leta. Pari Sen Žermen navodno sprema faraonski ugovor za Teveza, ali on nije baš raspoložen, želi da se vrati u Boku i tamo završi karijeru.

Italijani ga neće lako pustiti, spremaju mu ugovor do 2018. ako potpiše do 34. godine će ostati u Juventusu.

Tevez ne izjašnjava, u redovima "Bjankonera" strepe, bez njega, jasno ništa ne bi bilo isto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke