Teri i Inijesta ulaze u klub 100 Lige šampiona

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 29.09.2014.
17:00
Izvor: Sportske.net

Kapiten Čelsija bi trebalo da se nađe u startnoj postavi protiv Sportinga u Lisabonu, što će mu biti stoti meč u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi. Isti je slučaj i sa 'Dobrim duhom' Barse, koja gostuje na 'Parku Prinčeva'.

Beta/AP Photo/Nick Potts, PA Wire
Beta/AP Photo/Nick Potts, PA Wire

Povezane vesti

Teri će tako postati šesti engleski fudbaler kome je to pošlo za rukom. Sa 100 i više utakmica u Ligi šampiona mogu da se pohvale Dejvid Bekam, Pol Skols, Gari Nevil, Ešli Kol i Frenk Lampard.

Iskusni štoper je s kapitenskom trakom na ruci s Čelsijem osvojio Ligu šampiona 2012. godine, kada je u finalu na 'Alijanc Areni' savladan minhenski Bajern nakon boljeg izvođenja penala.

Četiri godine ranije 'Plavci' iz zapadnog Londona su igrali svoje prvo finale LŠ, tada su izgubili na penale od Mančester Junajteda u Moskvi, tragičar je bio baš Džon Teri.

Andres Inijesta je četvrti fudbaler u istoriji Barselone koji će dosegnuti stotku u elitnom takmičenju i biće u društvu svog kompanjona sa sredine terena Ćavija, kao i bivših saigrača Karlesa Pujola i Viktora Valdesa.

Inijesta

Inijesta je sa Barsom osvojio tri Lige šampiona: 2006. godine Katalonci su bili bolji od Arsenala (2:1) u Sen Deniju, tri godine kasnije dobili su Mančester Juanjted (2:0) na rimskom Olimpiku, a 2011. godine na Vembliju ponovo su 'Đavoli' bili poslednja prepreka ka "Klempavku" (3:1).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke