Terapija "Manćio" ne radi!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.01.2015.
10:25
Izvor: Sportske.net

Skor Roberta Manćinija od povratka u Inter je poražavajući. Iako je njegov klub bio najaktivniji u prelaznom roku, "Manćio" traži još pojačanja!

Beta/AP Photo/Matteo Bazzi, Ansa
Beta/AP Photo/Matteo Bazzi, Ansa

Povezane vesti

Inter je osvojio 10 bodova u 9 mečeva, treće mesto je daleko, a juče su uspeli da izgube od Torina kod kuće posle 27 godina.

Ništa nije funkcionisalo u igri, Manćinijev tim je primio gol u poslednjim sekundama, ali svejedno, i da nije bilo toga utisak je bio više nego bled. Ispostavilo se da mučno izdanje u Empoliju prošle subote kada su odigrali 0:0 i još mogli da budu zadovoljniji rezultatom od domaćina, nije slučajnost.

Inter je doveo Podolskog i Šaćirija, stigao je i Brozović koji će tek debitovati, ali po Manćiniju to nije dovoljno.

On smatra da mu je potrebno još igrača, da se pojača u odbrani gde nije zadovoljan kvalitetom Vidića, Ranokije, suspendovanog Žuana Žesusa, sada se priča o Murilju, koji je igrač Udinezea na pozajmici u španskoj Granadi. Videćemo hoće li Inter platiti osam miliona evra kako bi ovog Kolumbijca do kraja nedelje doveo u klub.

Mediji su jednoglasni, Inter je daleko od ozbiljne ekipe, čak ni neke obećavajuće partije kao što je drugo poluvreme u remiju protiv Juventusa nisu podigle veru u tim.

Doduše, Manćini je tada rekao da je mnogo važnije od boda da se igra bez oscilacija, ali očigledno da Inter za to nije sposoban.

Sa Šaćirijem koji se juče i povredio, i Podolskim, Inter je u prethodne dve utakmice šutnuo u okvir gola tri puta, ne može se samo kriviti odbrana iz nedelje u nedelju. I da je ostalo 0:0 protiv Torina to ne bi puno promenilo.

"Manćio" je bio besan posle meča, ali tvrdi da nisu zaslužili da izgube.

Podsetimo, on je najavio naredne godine borbu za "Skudeto". Međutim, ako Inter ne izbori Ligu šampiona (u ovom trenutku kasne za Laciom i Sampom osam bodova moraće da prodaje, zbog finansijskog fer pleja i velikih gubitaka. To znači da će morati da žrtvuje Ikardija i verovatno Kovačića, čime će prema mišljenju mnogih praktično sami sebi otežati budućnost.

U svakom slučaju, nikome nije jasno zbog čega se Manćini vratio, ako već tvrdi da nema igrače sposobne za velike stvari. Podsetimo, najplaćeniji je trener Serije A, a rezultati su poražavajući.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke