Tata Martino: "Zaslužili smo trofej"

Autor: Beta Beta
nedelja 05.07.2015.
14:58
Izvor: Beta

Selektor Argentine ne može lako da se pomiri sa porazom u finalu Kopa Amerika od Čilea, smatra da je njegov tim bio bolji rival na terenu.

BETA/AP Photo/Luis Hidalgo
BETA/AP Photo/Luis Hidalgo

Povezane vesti

Herardo Martinez je izjavio da je Argentina zaslužila trofej namenjen šampionu Južne Amerike.

"Nismo odigrali kao što smo igrali do sada. Nije ni Čile. Oba tima imala su više uspeha u neutralisanju protivnika od kreiranja nekih prilika.

Ni Argentina ni Čile nisu stvarali šanse. Igrali smo protiv protivnika koji je postigao najviše golova na šampionatu, a oni nisu stvarali šanse protiv nas"
, rekao je Martino, a prenosi Goal.com.

Čile je sinoć posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u finalu savladao Argentinu sa 4:1 i tako osvojio prvu titulu prvaka Južne Amerike.

"Sve što se događalo na terenu je recipročno. Tako da je nefer govoriti o tome da Argentina nije igrala kao što je to do sada činila, pošto niko ne postavlja pitanje zbog čega Čile nije igrao kao do sada.

Ja sam od prvog dana prepoznao Čile kao jednog od favorita na turniru, ali ukoliko me pitate o meču, smatram da je Argentina više zaslužila pobedu"
, rekao je Martino

On je dodao da će ostati selektor Argentine.

"Moramo da nastavimo napred, kao što su igrači nastavili posle Svetskog prvenstva. Iskreno, ostaću sa ovim igračima do smrti, pošto su ispravni momci koji su maksimalno posvećeni obavezama. Oni su propatili, njima je trofej bio potreban, ali moramo da nastavimo da pokušavamo"
, zaključio je 'Tata' Martino.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan voli Real!
Monday, 06.07.2015
18:27

Hahahah dobar,dobar

avatar
juve! zizu! real!
Monday, 06.07.2015
01:30

Ti si martino ne znalac ovog posla.. tevez koji je imao perfekt sezonu ti sjedi na klupi.. a taj sto te je postavio jos veci! No jedini koji je mogao pokazat vise od mesija je bio tevez .. zato nije ni igrao!

avatar
murjak
Sunday, 05.07.2015
17:45

Cile je sasvim zasluzeno uzeo titulu..

avatar
Mickey Belgrade
Sunday, 05.07.2015
17:37

Otkaz za ovog magarca. On je i sa Barcom jedva osvojio jedan trofej i to kup.

avatar
Sukica9
Sunday, 05.07.2015
20:03

Na jedvite. Nikakav trener, otkud on ja ne znam, bolje mene da su stavili majke mi

avatar
Giggsy
Sunday, 05.07.2015
17:10

Sve,sve,ali da daš Iguanu da šutira penal...

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 05.07.2015
21:14

Realno,ja kad sam vidio da ide prema lopti skamenio sam se,znao sam da ce promasiti.

avatar
Dejan Marinkovic
Sunday, 05.07.2015
16:29

Ti si vezara ...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 05.07.2015
16:19

cile ih razbio koliko je bio bolji pogotovo u prvih 20 minuta...dosta vise sansi je imao cile...martino ne zna sta prica

avatar
Denis Split
Sunday, 05.07.2015
16:11

Nikakav trener. Kakav imaju tim trebali su se prošetat kroz natjecanje.

avatar
Bat
Sunday, 05.07.2015
16:08

Da su zamenili klupe on i Sampaoli bilo bi 4:0 za Argentinu :D

avatar
Madridista
Sunday, 05.07.2015
15:30

Po cemu su bili bolji sinoc? Cile imao veci posjed, duplo vise suteva u okvir i pored gola,vise opasnijih napada.. To sto je Higuain promasio ono u 92 minuti ne znaci da su imali bolje sanse. Ti da si neki trener ne bi ostavio Teveza na klupi.

avatar
The Best (I\'m back)
Sunday, 05.07.2015
17:16

Iguain unistava Mesijevu karijeru vec 2-3 godine...

avatar
The Best (I\'m back)
Monday, 06.07.2015
18:03

e vako cu ti reci sad nesto...i tebi a posebno onom navijacu mancestera sto zivi u zabludi...ti si korektan... reprezentacija nije merilo, tacnije golovi u reprezentaciji, znaci Ibra ima bolji procenat golova od Mesi i Ronalda jel to znaci da je bolji igrac? Neymar takodje ima bolji procenat golova od Zube u reprezentaciji jel znaci da je bolji igrac? Svatite vec jednom golovi u reprezentaciji nisu merilo, to zavisi od mnogo faktora na primer mozda Mesi i Ronaldo su bili pod velikim pritiskom i nisu stvorili kult reprezentacije,Neyamr jeste kao jedina zvezda u brazilskom fudbalu, plus pozicija na primer Mesi u Argentini vise zaduzen da bude pley u u Barsi vise mu se gledaju golovi, al on opet i u Argentini od 6 meca 5 puta igrac utakmice..znaci isto je dobar i u argentini samo mu je druga uloga..nIsto vazi i za Ronalda iako ima manjii procenat golova za Portugal opet vise dribla, secas se driblinga protiv Jermenija na zadnjoj utakmici...nZnaci ocu da kazem da su im uloge u reprezentaciji drugacije, da golovi u reprezentaciji nisu merilo, najboli primer su ti Neymar i Ronaldo Zuba...nA to sistem barse, sistem reala, nema veze to, samo uloga u reprezentaciji...Zato i Ronaldo ima manje golova za Portugal.

avatar
Madridista
Monday, 06.07.2015
00:37

Takodje Maradona je namjestio tadd vise sansi Messi je sinoc samo jednu i to ne gol sansu nego je Laveciju koji je dodao Higuainu. Sto vise sansi namjestis vise ce bit golova. Niko ne garantuje da ce iz jedne dati gol.

avatar
Madridista
Monday, 06.07.2015
00:33

Za onu sansu u 92 minutu je Messi poslao ne bas tezak pas Laveciju, a Laveci je taj koji je uposlio Higuaina. Takodje ono je bilo iz teske pozicije. U Argentini ima mnogo razlicitih tipova igraca koji igraju razlicite sisteme. Pa i Agueru i Tevezu i Higuaonu vise odgovara kad Di Marija probije po strrani i ubaci nego kad kombinuju sa Messijem i na kraju se spetljaju jer nusu navikli na to, ti isti napadaci daju golove iz mnogo tezih pozicija kad igraju u sistemu u kojem se osjecaju sigurnije i prijwtnije za igru. Pa ni Messi nije univerzalan da moze da igra u razlicitim sistemima nit su ostali, jedino ko po meni moze u bilo kojem je Maskerano. Trener pokusava da stvori nesto izmedju sa dosta dodavanja ali i kontri i ubacivanja a to ne moze zajedno nego treba da pogleda kako vecini odgovara makar to ugrozilo i Messija ili bilo kog pojedinca jer pojedinac ne cini tim. Nadam se da ti je jasnije malo. :)

avatar
The Best (I\'m back)
Sunday, 05.07.2015
23:12

@dock sto maradona nije dao gol 86 u finalu protiv nemacke? A? Zato sto igrao veznog i imao srece da mu saigraci pogode sanse koje on kreira, Mesi je isto to uradio najzasluzniji za onu sansu u 92 minuti koju je iguain promasio...znaci samo je razilka u tome sto je Maradona igrao sa napadacima koji daju gol a Mesi ne...dakle cista sreca...ti malo razmisli pre nego sto napises nesto.

avatar
dock
Sunday, 05.07.2015
19:27

Iguain mu unistava karijeru?!! Razmisljaj malo! I mesi je u finalu mundijala imao sansu da savalada Nojera jedan na jedan, pa nije. Sinoc se nije video, ni jedan dribling mu nije prosao, a jos gore se kretao, kao baba. Nije njemu Iguain kriv, nego on sam. Ako je najbolji svih vremena, treba da resi te utakmice a ne da cupka po terenu.

avatar
ZZika
Sunday, 05.07.2015
15:26

Ti si zasluzio zatvor. Izvesti Aguera a ubaciti Iguaina pored Teveza na klupi je za zatvor

avatar
Don Andres
Sunday, 05.07.2015
15:13

kakav uzasan trener.. pa kad sa onakvim igracima u barsi nije nista osvojio sta se moglo ovde ocekivati.. ako ga ne otpuste nisu normalni.. messi je po svemu sudeci odbio nagradu za najboljeg igraca prvenstva, nije trebao to da radi (ako jeste). ako vec saigraci nece da mu pomognu da osvoje neki trofej zajedno, moze makar da uzima ove individualne.. defanzivci argentine su odigrali odlicno, ofanzivci (osim lea), kao i na svetskom, dosta losi. mislim da je to posledica nedostatka jednog vrhunskog veziste, koji bi drzao sredinu terena i povezao linije tima. njima je tu ulogu imao bilja, toliko o tome..

avatar
zico
Sunday, 05.07.2015
17:23

nije mu stalo do te individualne nagrade...on mozda nije ni toliko srecan sto ce uzmiti 5tu zlatnu loptu pa ne neku nagradu za najboljeg igraca prvenstva..a bilija je korisan samo sto pokriva teren u fazi odbrane a u napadu je nula...

avatar
Sunday, 05.07.2015
19:18

Mesi je igrao veznog igraca. Da ovoliko sansi na utakmici ima svaki drugi napadac dao bi jedan gol. Da je Tevez igrao Argentina bi dobim jer covjek dobro koristi sve prilike koje ima za razliku od raspada Iguaina. I za ovog Aguera su neki pricali da je bolji spic od Suareza meni se place kad se sjetim toga.

avatar
The Best (I\'m back)
Sunday, 05.07.2015
18:14

odbio je nagradu reko komentator...

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 05.07.2015
15:03

Niste zasluzili trofej,igrali ste ocajno na ovom prvenstvvu....Messi je igrao sa pnjevima,za 120 miuta niko od saigraca nije uspio da mu dobaci loptu,to u zivotu nisam vidio...Ja uopste ne znam kako je Argentina prosle godine dosla do finala Mundijala i sada do finala Copa amerike....Ovo je najgora Argentina od njenog nastanka.