Tardeli presudio "Gaučosima", Mesi promašio penal!

Autor: Boban Filipović
subota 11.10.2014.
16:05
Izvor: Sportske.net

U prijateljskom meču između velikih rivala Brazila i Argentine odigranom u Pekingu, "Karioke" su slavile u "Superklasiku" rezultatom 2:0 golovima napadača Atletiko Mineira Dijega Tardelija.

Beta/AP Photo/Ng Han Guan
Beta/AP Photo/Ng Han Guan

Povezane vesti

Bilo je neizvesno da li će uopšte utakmica i moći da se odigra zbog zagađenja vazduha u kineskoj prestonici, ali "spektakl" nije izmakao.

Prvu izglednu priliku stovrili su aktuelni vicešampioni sveta. Pablo Zabaleta je probio po desnoj strani, uposlio svoh klupskog druga Kuna Aguera, ali omaleni napadač Mančester Sitija šalje loptu preko gola.

Nije bil većih uzbuđenja sve do 28. minuta kada Brazil dolazi u vođstvo. Tardeli je uhvatio volej nakon jedne loše intervencije odbrane Argentinaca posle centaršuta Oskara s desne strane - 1:0.


 
Nedugo potom, Nejmar je imao priliku da duplira prednost, ali biva blokiran.

Pet minuta pre odlaska na odmor Argentina je imala veliku priliku da izjednači. Dosuđen je penal, Leo Mesi je preuzeo odgovornost, ali ga Džeferson čita, Markos Roho nije najsrećnije reagovao na odbirtak te "Karioke" na odmor odlaze s minimalnom prenošću.

Brazil je bolji rival na terenu u uvodnim trenucima drugog poluvremena, Felipe Luis je imao jedan dobar prodor po levoj strani, potom je udarac oprobao Oskar, ali Serhio Romero dobrim intervencijama spašava svoj tim u tim trenucima.

Ipak, u 64. minutu nije bilo pomoći. Dijego Tardeli ponovo uspeva da matira Romera udarcem glavom nakon kornera koji je izveo Oskar, a čuvar mreže "Gaučosa" iako je imao loptu na ruci biva prinuđen da drugi put vadi loptu iz mreže.


 
Leo Mesi je mogao da se iskupi za promašen penal desetak minuta pre kraja i da uvede meč u neizvensu završnicu, ali se Džeferson danas specijalizovao za njegove pokušaje.

S druge strane, Nejmar ne koristi solidnu priliku da postigne treći gol za Brazil, te se rezultat do kraja nije menjao, Dunga je nadmudrio Martina, ostalo je 2:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke