Tajna Lesterovog uspeha je u karmi?!

Autor: Beta Beta
utorak 15.03.2016.
14:47
Izvor: Beta

Uspon Lestera na vrh tabele Premijer lige i dalje zbunjuje mnoge u svetu fudbala, ali jedan budistički monah je otkrio bar jedan sastojak njihovog uspeha: dobru karmu.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Tajlandski monah Pra Promangkalačan rekao je da on i još nekoliko budističkih monaha u poslednje tri godine redovno idu u taj klub, čiji je vlasnik Tajlandjanin, da bi blagoslovili teren i igračima dali amajlije za sreću.

"Okačio sam im neke amjalije oko vrata i dao sam im ove talismane od tkanine", rekao je ovaj Monah za AFP u hramu u Bangkoku, u kome su visili barjaci sa uvezenim grbom Lestera u centru.

"Nisam siguran da su razumeli kada sam im objašnjavao o njim, ali znaju da će im doneti sreću", dodao je on.

Lester je trenutno prvi na tabeli najpopularnije fudbalske lige. Vlasnik kluba je Tajlandjanin Vičai Srivadanapraba, čiji brend King pauer (King Power) se nalazi na prednjoj strani dresova.

Njihovi nastupi ove sezone stavili su ih na dobar put da naprave jedno od najvećih iznenadjenja u fudbalskoj Engleskoj, a njihovi uspesi protiv mnogo poznatijih rivala prate se i na Tajlandu, gde imaju nadimak "sijamske lisice".

Vičai je klub kupio 2010. godine, da bi 2014. izborio promociju u Premijer ligu, na čijem se vrhu sada nalazi.

Upravljanje klubom novog vlasnika pobralo je pohvale zbog načina na koji se klub vodi i zbog pametnog izbora u angažovanju trenera i igrača. Vičai, medjutim, ne voli da se pojavljuje pred medijima i izbegao je uobičajenu pozitivnu propagandu koja prati strane vlasnike klubova u Premijer ligi.

Monah Pra Promangkalačan je rekao da je ovaj milijarder posvećeni budista i da čvrsto veruje u moć karme.

"Odveo je monahe tamo da se mole za uspeh i sreću u igri, za upravu i za igrače", rekao je 64-godišnji monah, koji je bar 10 puta putovao u Englesku.

Tajland je većinski budistička zemlja u kojoj se veruje da sreća i uspeh dolaze kroz zasluge, a koje se prave molitvama, ponudama, donacijama i dobrim delima.

U ovoj duboko sujevernoj kulturi veruje se i u moć amajlija koje donose sreću, a privesci i ogrlice koje su monasi blagoslovili nalaze se svuda.

Ovakvi običaji su u početku delovali strano ljudima u klubu, ali su se igrači Lestera brzo navikli da vidjaju monahe u odorama kako se šunjaju stadionom King pauer.

"Bilo im je drago da vide monahe kako dolaze. Pozdravljali su nas i priključivali su se ceremonijama. Bez obzira što su nam religije različite, bliski smo, kao dobri prijatelji", rekao je Pra Promangkalačan.

Lester osam kola pre kraja ima pet bodova prednosti u odnosu na rivale, a javnost sada prati da li će ekipa imati snage da ostane u formi i osvoji titulu.

"Lester će sigurno biti prvi u Premijer ligi ove godine", rekao je Pra Promangkalačan podižući jedan prst u vis, uz širok osmeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bebel
Tuesday, 15.03.2016
21:03

Upravo doznajem da je Daniel Levy iz Tottenhama angažirao dva monaha s Tibeta. To su vrhunski stručnjaci za lamaizam, koji su donijeli svoje amajlije, privjeske i ogrlice, tako da će dostizanje Leicesterove prednosti od pet bodova biti mačji kašalj, očekuju u Tottenhamu. Venger je također angažirao jednog monaha iz Nepala, ali taj je još maloljetan, tako da će ga koristiti tek od sezone 2017/2018.

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Tuesday, 15.03.2016
16:57

Nebi im pomoglo hiljadu amajlija da Mancester,Liverpul,Celzi,Arsenal igraju fudbal onako kako treba da se igra i onako kako su igrali ranijih godina!Nego ajde,srecno im bilo pa neka i uzmu titulu,zasluzeno..senzacija vise!

avatar
Carina
Tuesday, 15.03.2016
18:57

Rezultati u evropi to pokazuju, iako to mrzim da priznam. Ovo je verovatno najslabija Celsijeva generacija cak i par godina pre Romana. Drzali su nas u zivotu Vilijanovi slobodni udarci i cesti autogolovi protivnika. Ova liga je bila servirana da se osvoji, samo sto su velikani toliko slabi i nekonstantni da je moguce da ce vest hem, arsrena, Totenhem i lester u ls, pa ce se englezi cuditi kad izgube mesto u ls

avatar
mrancic
Tuesday, 15.03.2016
16:49

Svasta. Uporni su i borbeni ali su se juce provukli sa Njukastlom zahvaljujuci neverovatno lose organizovanoj igri Njukastla.

avatar
jv
Tuesday, 15.03.2016
16:30

Lester je prvi jer je najbolji!nNemaju kvazi trenera i hrpu klinaca kao Arsenal, nemaju pretplacene zvezde i ludaka za trenera kao MU, ne prodaju najboljeg igraca, a dovode polovnjake kao Liverpul (koji je jos imao i Rodzersa), kod njihovih igraca nije doslo do zasicenja kao kod Celzijevih, a o glupostima u Sitiju nemam tri dana da pisem. nTitula Lestera je pobeda fudbala, a ne novca, marketinga i laznih zvezdi. To je i dokaz da se u fudbalu ne moze sve kupiti, sto Englezi vec godinama pokusavaju.

avatar
Carina
Tuesday, 15.03.2016
18:59

Brdo brdo floskula. Zalomilo im se da im napadac igra u zivotnoj formi, kao i jos pet igraca, dok je u drugim klubovima promenljivo stanje. U Celsiju na primer niko nije ni blizu maksimuma osim Vilijana

avatar
Tuesday, 15.03.2016
16:19

Mogu li budistički monasi da meni daju neku amajliju, možda položim neki ispit?!

avatar
El Diablo
Tuesday, 15.03.2016
16:40

E to bi i meni trebalo. :)

avatar
Brazilero11
Tuesday, 15.03.2016
16:16

E ovo je pravi naziv, najpopularnije lige na svijetu.

avatar
ZumbulProkletnik
Tuesday, 15.03.2016
15:57

Tajna Lesterovog uspeha lezi u neuspehu engleskih velikana.

avatar
El Diablo
Tuesday, 15.03.2016
16:41

Pa onda po tvome bi tako i npr Vest Hem mogao da bude tako dobar kao Lester.

avatar
Tuesday, 15.03.2016
18:21

Pa Vest Hem je 5. na tabeli. Inače su oko 10. mjesta.

avatar
ZumbulProkletnik
Tuesday, 15.03.2016
17:27
avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 15.03.2016
15:56

..tajna Lesterovog uspjeha je u nikad gorem Mancesteru,Sitiju,ocajnom Celsiju i standardno losem Arsenalu i Liverpulu! Ovaj isti Lester prije 5-6 sezona ne bi imao sta da trazi u top 5 ekipa Premier lige,da se ne lazemo..