Tači: "Kosovo zaslužuje članstvo u UEFA I FIFA"

Autor: Beta Beta
sreda 13.04.2016.
20:49
Izvor: Beta

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da Kosovo ispunjava sve uslove da postane punopravni član evropske i medjunarodne fudbalske federacije.

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Tači je danas primio delegacije Uefe i Fife koje borave na Kosovu kako bi se uverile koliko je realno stremljenje ka članstvu Kosova u tim organizacijama.

Generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova Erol Saljihu rekao je za prištinske medije da ta komisija ima izvršna ovlašćenja i da će posle posete Kosova direktno obavestiti kongrese dve organizacije o rezultatima na Kosovu.

"Došli su kako bi iz prve ruke utvrdili koliko je realna naša prijava. Mogu vam slobodno reći da su rekli da je prijava odlična i realna, i iz tog razloga smo ugovorili i sastanke s visokim rukovodiocima, premijerom i ministrom za sport kako bi im stavili do znanja da je trenutna sportska infrastruktura najveći kamen spoticanja Fudbalskog saveza Kosova", rekao je Saljihu.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da ima nagoveštaja da će Kosovo biti primljeno u Uefu i dodao da Izvršni odbor Uefe više ne insistira da član federacije može postati zemlja koja je članica Ujedinjenih nacija.

"Na kongresu će se glasati i nama je potrebna obična većina. Od 54 glasa potrebno je 28. Nadam se da ćemo to postići jer smo na tome radili godinama, a naročito poslednje dve",
rekao je Vokri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke