''Svrake'' overile plasman u Premijer ligu, navijači prizivali Mitrov gol - on ih obradovao asistencijom

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2017.
22:39
Izvor: Sportske.net

Ubedljivom pobedom nad Prestonom, ''Svrake'' potvrdile ekspresni povratak u Premijer ligu posle jedne odigrane sezone u Čempionšipu.

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Dva kola pre kraja sezone, Njukasl je večeras i matematički osigurao plasman u Premijer ligu, tačnije povratak u elitno takmičenje na Ostrvu.

Ekipa Rafe Beniteza večeras je na svom terenu savladala Preston sa ubedljivih 4:1, a kako smo i objavili pre utakmice, naš reprezentativni napadač Aleksandar Mitrović je zaigrao od prvog minuta.

Međutim, nije uspeo da se upiše u strelce, iako su navijači Njukasla tokom meča bukvalno prizivali njegov pogodak, što možete da pogledate i u priloženim tvitovima.

A ako Mitrović nije bio efikasan, Ajozeu Perezu je bilo dovoljno samo sedam minuta da dovede ''Svrake'' u vođstvo. Gosti su preko Hjudžila izjednačili u 14. minutu, a na kraju prvog poluvremena Atsu je na asistenciju Mitrovića vratio prednost ekipi Njukasla.

Preston je u 64. minutu ostao bez Galagera koji je pokušao golmanskom intervencijom da sačuva svoju mrežu, loptu je zaustavio rukom, poklonio jedanaesterac domaćima, a siguran sa bele tačke bio je Riči.

Konačnih 4:1 postavio je Perez, svojim drugim golom u 67. minutu meča.

Posle ovakvog epiloga, Njukasl ima 88 bodova na drugom mestu, četiri manje od vodećeg Brajtona, a devet više od trečeplasiranog Redinga.

-- -- -- --

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke